Fauna en flora van het Groene Woud

Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet

 17,50

Met deze veldgids, die meer dan 750 schitterende afbeeldingen bevat, start een ontdekkingstocht
in de prachtige regio tussen de Brabantse steden ‘s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Ontdek meer dan 700 bijzondere planten en dieren als de das, de nachtegaal, wielewaal en boomkikker…
De achtergrondinformatie, de prachtige biotoopplaten en de waarnemingstips maken dat ontdekken nog gemakkelijker. Met deze gids kan de wandelaar, fietser en iedere natuurliefhebber op stap in dit uitgestrekte natuurgebied.

De natuurgids Fauna en Flora van het Groene Woud is het derde deel in een reeks van schitterende veldgidsen voor belangrijke regio’s in de Benelux. Uniek voor deze veldgidsen is dat ze een regio exhaustief belichten: zowel planten, zwammen, vogels, insecten, zoogdieren als andere dieren komen aan bod. De gidsen zijn geïllustreerd met prachtige diorama’s van leefgebieden en honderden levensechte illustraties van soorten door de bekende Catalaanse natuurillustrator Toni Llobet, aangevuld met deskundige tekst door veldecoloog Hans Baeté onder de wetenschappelijke leiding van Prof. Bart Muys.

Afmeting:
199x130x17 mm
Gewicht:
296 gram
ISBN:
9789056155940
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
146
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
01-09-2022

Gerelateerde boeken

  • Mijn 1000 soortentuin

    Mijn 1000 soortentuin

    Vind alles wat in je tuin vliegt, kruipt, loopt, zwemt en groeit
    Luc Hoogenstein
     24,90
  • Fauna en Flora van het Zoniënwoud

    Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet
     17,50

    Fauna en Flora van het Zoniënwoud

    Het zoniënwoud is erkend als Unesco Werelderfgoed ‘Oude en ongerepte beukenbossen’. Een mooie titel voor een bos dat al in Latijnse oorkonden uit de 12de eeuw vermeld wordt. Het uitgestrekte bos was door de eeuwen heen het favoriete jachtterrein van hertogen en vorsten. Ondanks een grondverkoop gevolgd door een grootschalige ontbossing in de jaren na 1830 is het bosgebied in de Brusselse rand nog steeds meer dan 5.000 ha groot.

    De natuurgids Fauna en Flora van het Zoniënwoud nodigt uit tot ontdekking in het mooiste stadsbos van Europa. Voor beginners de ideale start om planten en dieren uit hun omgeving te leren kennen, voor natuurkenners de sleutel tot het ontdekken van nieuwe plant- en diergroepen. De gidsen zijn geïllustreerd met prachtige diarama’s van de leefgebieden en honderden levensechte illustraties van de soorten door de bekende Catalaanse natuurillustrator Toni Llobet, aangevuld met deskundige tekst door veldecoloog Hans Baeté onder de wetenschappelijke leiding van Prof. Bart Muys van de KU Leuven.

    De natuurgids Fauna en flora van het Zoniënwoud is de eerste uitgave in een nieuwe reeks schitterende veldgidsen voor belangrijke natuurgebieden in de Benelux. Uniek voor deze veldgidsen is dat ze een natuurgebied exhaustief belichten: zowel planten, zwammen, vogels, insecten, zoogdieren enz. komen aan bod. Zo kan de wandelaar met één gids in de hand zijn ontdekkingstocht door het gebied starten.

     17,50
  • Compendium van rituele planten in Europa

    Compendium van rituele planten in Europa

    Marcel De Cleene, Marie Claire Lejeune
     130,00
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50