Gezond en fit met kruiden

100 kruidenbeschrijvingen 270 ziektebeelden 240 kruidenrecepten

 29,90

Hooikoorts in het voorjaar? Puistjes van de puber? Slapeloosheid door stress? Brandend maagzuur? Geobstipeerd? Voor tal van vervelende kwalen kunnen kruiden verlichting brengen.

In Gezond en fit met kruiden komen de jarenlange ervaring en kruidenkennis van docent fytotherapie en natuurgeneeskunde Jan Dries samen. Het boek is een onmisbare raadgever in ieder gezin en een uitstekend werkinstrument voor iedere herborist, fytotherapeut of hulpverlener die open staat voor de fascinerende wereld van de kruiden.
Wetenschappelijk onderbouwd en resultaatgericht!

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
416
Druk:
1
ISBN:
9789464712315
Uitgiftedatum:
01-11-2024
Gewicht:
1012 gram
Afmeting:
246x178x34 mm
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • Kruiden voor de vrouw

    Van zwangerschap tot menopauze
    Helga Ell-Beiser
     39,90
  • Ambachtelijk ijs in zeven lessen

    Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.

    Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!

     24,90
  • Ontwerp je eigen ecologische siertuin

    Ontwerp je eigen ecologische siertuin

    Klimaatrobuust–droogteresistent-biodivers
    Herman Dierickx
     39,90