Het andere en het eigene

Onze relatie met natuur en landschap
Matthijs Schouten

 17,90

Onze relatie met natuur en landschap is eigenlijk heel onduidelijk. Er zijn daarover veel vragen, zoals: waarom voelen we ons in sommige landschappen thuis en in andere niet? Of waarom scheiden we natuur en cultuur? En: hoe is de relatie tussen mens en natuur in niet-westerse culturen? Wat heeft muziek met natuur te maken? Waarom zijn ongewervelde dieren zo opwindend? Hoe kunnen we een echt partnerschap met natuur vormgeven?
Ecoloog en filosoof Matthijs Schouten behandelt dit soort vragen in de beschouwingen in dit boek en gaat diep in op onze complexe en ambivalente relatie met de groene leefomgeving.
Matthijs G.C. Schouten (1952) studeerde biologie, vergelijkende godsdienstwetenschappen, oosterse filosofie en Keltische taal- en letterkunde. Hij werkt bij Staatsbosbeheer en daarnaast is hij emeritus hoogleraar Plantenecologie en Natuurbeheer aan Wageningen University & Research. Ook is hij hoogleraar Natuur- en Landschapsbescherming aan University College Cork (Ierland).

Afmeting:
217x141x17 mm
Gewicht:
274 gram
ISBN:
9789056157852
Druk:
2
Aantal pagina's:
160
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Uitgiftedatum:
19-07-2022

Gerelateerde boeken

  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • De Bonte Bentheimer

    De Bonte Bentheimer

    Het smakelijke verhaal van een tegendraads varken
    Martin Woestenburg
     17,90
  • Bomen

    Bomen

    De longen van ons ecosysteem
    Carolyn Fry
     17,90
  • De scharrelaar 2020/2

    De scharrelaar 2020/2

    Diverse auteurs
     15,99
    E-book: € 9,99

    De scharrelaar 2020/2

    Herfst, een nieuwe Scharrelaar! De herfsteditie van De scharrelaar staat weer boordevol met gedichten, verhalen en beschouwingen over vogels in binnen- en buitenland.

    De scharrelaar is een tijdschrift voor alle vogelaars met liefde voor lezen en alle lezers met liefde voor vogels. Kortom, een literair tijdschrift voor vogelliefhebbers. In deze herfsteditie van De scharrelaar, het vierde nummer alweer, staan onder meer bijdragen van Kees Camphuysen, Threes Anna, Piet J. van den Hout, Rob Bijlsma en Nienke Beintema. Een greep uit de onderwerpen: broedende draaihalzen, invasieve fotografen, zeearenden, wilde eenden én (jawel, dat zijn ook vogels) kippen. De illustraties, als altijd in zwart­wit, zijn van Francine Kooij.

    Roots
    Recensie

    ‘Een superleuk en interessant literair magazine voor de vogelaar.’

     15,99