Natuurbeheer

Praktijk en wetenschap hand in hand
Geert De Blust, Jan van Uytvanck, Martin Hermy, Maurice Hoffmann

 65,00

Let op! Verwacht rond 20-10-2022

Waarom sterven planten en dieren uit? Wat zijn ecosysteemdiensten? Waarom zijn waterplassen en moerassen zo belangrijk? Hoe meet je veranderingen? Werkt natuurbeheer in tijden van klimaatverandering? Waarom grazen er koeien en paarden in een natuurgebied? Wat is het probleem met stikstof en fosfor? Mag natuur niet gewoon natuur zijn, spontaan, zelfstandig, authentiek, wat wilder? Waarom is natuurherstel even belangrijk als natuurbeheer? Natuurbeheer – Praktijk en wetenschap hand in hand gaat in op deze en nog veel meer fundamentele en praktische vragen waarmee natuurbeheerders, onderzoekers en beleidsmensen worden geconfronteerd. Het boek legt een brede basis voor de ontwikkeling van meer specifieke beheervisies en -maatregelen betreffende onze belangrijkste ecosystemen, zoals wetlands, graslanden, heiden, bossen en duinen. Belangrijke hedendaagse topics zijn de herwaardering van natuurlijke processen, de rol van grote grazers en natuurlijk ook klimaatadaptief natuurbeheer. Rewilding wint aan populariteit en wordt hier voorgesteld als een boeiende, alternatieve strategie op het gebied van natuurbehoud.

De auteurs van dit boek steunen op jaren wetenschappelijk onderzoek én praktijkervaring.

Schitterende illustraties, verklarende grafieken en kaarten!

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
420
Druk:
1
Datum verwacht:
20-10-2022
ISBN:
9789056159702

Gerelateerde boeken

 • Natuurbeheer

  Praktijk en wetenschap hand in hand
  Geert De Blust, Jan van Uytvanck, Martin Hermy, Maurice Hoffmann
   65,00
 • Fauna en flora van het Groene Woud

  Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet
   17,50

  Fauna en flora van het Groene Woud

  Met deze veldgids, die meer dan 700 schitterende afbeeldingen bevat, start de ontdekkingstocht in het prachtige landschap tussen de Brabantse steden ’s-Hertogenbosch, Tilburg en Eindhoven. Ontdek bijzondere planten en dieren als de das, de nachtegaal, wielewaal en boomkikker, wat extra gemakkelijk wordt gemaakt door de vele waarnemingstips en biotoopplaten. Met deze gids kan de wandelaar, fietser en iedere natuurliefhebber op stap in dit afwisselende natuurgebied.

   17,50
 • Wad

  Overleven op de grens van water en land
  Ruben Smit
   24,90

  Wad

  Een film van Ruben Smit.
  ‘WAD – overleven op de grens van water en land’ laat de bijzondere schoonheid van het Waddengebied zien en toont de dynamiek en grootsheid van dit unieke landschap. De hele voedselketen wordt in beeld gebracht, van heel kleine organismen zoals kiezelwieren en schelpdieren, tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. De film WAD bewijst hoe waardevol dit schitterende UNESCO Werelderfgoed is.

  Naast de integrale filmversie bevat deze DVD een exclusieve documentaire over de totstandkoming van WAD.

  Beeldformaat: wide screen • Totale speelduur: 125 minuten • Nederlands gesproken | Engels en Duits ondertiteld

   24,90