Het juiste gras voor elke tuin

De beste tips van de Tuindokter®

 22,50

Het juiste gras voor elke tuin
De beste tips van de Tuindokter®

Erger je je aan kale plekken of mos in het gazon? Zorgen engerlingen, de larven van onder andere de meikever, voor een ware ravage? Of verlies je keer op keer de strijd tegen mollen en hun vervelende molshopen? Heb je geen idee hoe je moet mulchen of verticuteren en waartoe het dient? En weet je niet wat het ideale moment is om je gazon in te zaaien? Of zijn grasmatten een betere optie?
Op al deze en andere vragen weet Stefaan Bingé aka de Tuindokter® raad. Helder en toegankelijk wijst hij je de weg en toont hij welk gras thuishoort in welke tuin. Ook siergrassen passeren de revue. Welke zijn én mooi én onderhoudsvriendelijk? Wat zijn de mooiste bodembedekkende grassen en welke fleuren je tuin op in de herfst? Kunnen grassen ook in een kleine tuin of op het balkon? Welke kunnen goed tegen droogte en welke hebben liever natte voeten?

Laat je inspireren door de prachtige foto’s van Koen Deprez en ga meteen aan de slag met de talrijke praktische lijstjes en professionele tips van de Tuindokter®.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
192
Druk:
1
ISBN:
9789056159122
Gewicht:
582 gram
Afmeting:
230x170x18 mm
Uitgiftedatum:
06-02-2024
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Compendium van rituele planten in Europa

    Compendium van rituele planten in Europa

    Marcel De Cleene, Marie Claire Lejeune
     130,00
  • Faune et flore de la Forêt de Soignes

    Faune et flore de la Forêt de Soignes

    Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet
     17,50

    Faune et flore de la Forêt de Soignes

    La Forêt de Soignes est reconnue comme site patrimoine mondial de l’Unesco ”Forêts primaires et anciennes de hêtres”. Un beau titre pour une forêt déjà mentionnée dans les chartes en latin du Xlle siècle. Cette vaste forêt était le terrain de chasse préféré des ducs et des princes à travers les siècles. Malgré un lotissement suivie d’une déforestation à grande échelle dans les années 1830, la forêt urbaine de Bruxelles s’êtend toujours sur plus de 5.000 hectares.

    Le guide nature Faune et Flore de la Forêt de Soignes vous invite à découvrir la plus belle forêt urbaine d’Europe. Pour les débutants, le départ idéal pour connaître les plantes et les animaux de leur environnement, pour les naturalistes la dé pour découvrir de nouvelles groupes d’espèces moins connues. Le guide est illustré de jolies diamaras des habitats et des centaines d’illustrations réalistes des espèces par le célèbre illustrateur de la nature Toni Llobet, complété par un texte d’expert de l’écologiste Hans Baeté, et sous la direction scientifique du Prof. Bart Muys de la KU Leuven.

    Ce guide est le premier dans une nouvelle série de merveilleux guides de terrain pour Les parques naturelles du Benelux. La particularité de ces guides est qu’ils présemtemt de manière exhaustive une seule région naturelle: plantes, champignons, insectes, oiseaux, mammifères tout inclus. Ainsi, le randonneur peut commencer son exploration avec un seul guide en main.

     17,50
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50
  • Tijd is een leeuwerik

    Tijd is een leeuwerik

    Reizen langs de rafelranden van Nederland
    Hilbrand Rozema
     22,90