In het spoor van de camino
€ 19,90
Er ontstaan in ons land opmerkelijk veel nieuwe wandel- en ook wel fietsroutes met het label ‘pelgrimspad’. Het Hilligenpad, het Jabikspaad, de Walk of Wisdom, camini’s in Zuid-Limburg… Die nieuwe pelgrimspaden beperken zich niet tot ons land, ze zijn een Europees fenomeen.
In tien korte hoofdstukjes verkent Paul Post het pelgrimspad. Wanneer komen zulke nieuwe paden op en in welke context? Wat is de rol van de camino naar Santiago de Compostela? Hoe ‘religieus’ zijn die paden? Wie zijn de makers? En wat is het profiel van die routes, wat beweegt (letterlijk) die moderne pelgrims?
In het spoor van de camino geeft een overzicht van de nieuwe Nederlandse pelgrimspaden.
Gerelateerde boeken
-
Mijn -Mieren- Hoop
Kijk naar de bosmieren! Achilles Cools heeft een hoge mierenterp in zijn tuin en probeert binnen te dringen in dat superorganisme: een mierenvolk dat functioneert als één brein met een collectief bewustzijn. Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en indrukwekkende voorbeelden introduceert hij de lezer in de wereld van de mier. Je leeft mee tussen prinsessen en koninginnen, hofdames, de oermoeder, dauwmeisjes, kuddewachters en poppen die kunnen zingen. Al ver voor wij de landbouw ontdekten, hielden ze al vee. Ze houden bruidsvluchten, praten met geurcodes, kennen een SOS alarm, en vragen wachtwoorden. Hun succesverhaal steunt op een oerdegelijke sociale organisatie. Dan vraag je je toch wel af: hoe is het om een bosmierenvolk te zijn?
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.
-