Limburgers voor beginners
€ 17,90
Deze gids is bedoeld voor iedereen die in het privéleven of op het werk met Limburgers in aanraking komt. Als medelander begrijpt u dit menstype niet vanzelf. Limburgers kunnen daardoor stug, gesloten of aanstellerig overkomen. Limburgers zullen u ook niet altijd goed begrijpen, met als gevolg dat u slecht aardt in de zuidelijkste provincie van ons land.
Wie beter om wil gaan met de meest zuidelijke Nederlanders, maakt via deze gids kennis met hun cultuur, tradities, gevoeligheden en leefgewoonten. Leer uzelf zien door de ogen van de Limburgers. Uiteindelijk zult u, zeker ook als Limburger, eerst gniffelen om het Hollandse onbenul, om elkaar vervolgens beter te begrijpen.
Een grappige, nuttige én serieuze kennismaking met de cultuurverschillen tussen Limburgers en de rest van Nederland
Roel Willems (1980) groeide op in Limbricht en woonde in Maastricht totdat hij de provincie verliet. In zijn periode buiten Limburg zag hij de verschillen tussen Limburgers en Nederlanders scherper dan voorheen. Het deed hem beseffen hoe anders Limburgers zijn, en ook hoe vaak dat tot onnodige verwarring leidt. Willems is psycholoog, en werkt als sociaal-wetenschappelijk onderzoeker bij het Sociaal en Cultureel Planbureau.
Gerelateerde boeken
-
-
-
Gif in uw voeding
Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips … De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.