Ontwerp je eigen voedselbos werkboek
€ 0,00
Dit schitterende en handige werkboek is gratis. U ontvangt u het boek als PDF in uw mailbox, nadat u hebt afgerekend (geen kosten, wel even mailadres etc achterlaten).
Boek niet aangetroffen in uw mail? Check dan bij uw account. Daar staan uw bestellingen en kunt het bestand alsnog downloaden.
Heb je het boek, waar dit werkboek bij hoort, nog niet? Bestel hem hier!
Gerelateerde boeken
Bomen voor tuinen
€ 19,95Je besluit staat vast: je wil een boom in je tuin planten. Maar hoe kies je uit de veelheid van soorten de meest geschikte boom? Alles hangt af van wat je zelf belangrijk vindt: val je voor bomen met prachtige herfstkleuren? Zijn bloeiende bomen in het prille voorjaar of zomer helemaal je ding of gaat je voorkeur uit naar soorten met sappige vruchten? En wat met de beschikbare ruimte, de buren, de bodem, zon en schaduw?
Bomen voor tuinen. De beste selectie is jouw ideale keuzewijzer. 90 soorten passeren de revue. Niet genoeg? Bij elke soort vind je ook nog informatie over verwanten. De keuzemaker op het einde van het boek toont overzichtelijk de specifieke eigenschappen van een bepaalde boomsoort. Je kan meteen aan de slag, want je krijgt ook praktische informatie over hoe je bomen plant en onderhoudt. Doen!
Martin Hermy is emeritus hoogleraar van de KU Leuven waar hij 25 jaar de vakken groenbeheer, natuurbeheer en ecologie doceerde. Hij is ook een gepassioneerd tuinliefhebber. Bij Sterck & De Vreese verscheen De juiste boom voor elke tuin (derde druk).
Tomaat
€ 27,50‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.