Ontwerp je eigen voedselbos

Louis de Jaeger

 39,95

Eetbare landschappen, bostuinen, plukbosjes of nog beter: een voedselbos. Klinkt heerlijk toch? Voedselbossen worden hoe langer hoe populairder als invulling van de tuin of grotere landschappen. Het is een landschapsinrichting waarbij voedselproductie, beleving en natuur samen komen. Een voedselbos dompelt je onder in je eigen groene oase met gratis, super lekker en gezonde groenten en fruit. Een mooie, natuurlijke, biodiverse omgeving met verschillende soorten planten, bijen, vlinders, vogels, egels …

In dit standaardwerk neemt voedselbosontwerper Louis De Jaeger je mee door alle stappen van het realiseren van je eigen paradijs op aarde. Van ontwerp en aanplant tot onderhoud, oogsten en verwerken tot zelfs verkopen.

Louis De Jaeger richtte het Food Forest Institute op en stichtte het tuin- en landschapsarchitectenbureau Commensalist waarmee hij voedselbossen en eetbare landschappen van 20 vierkante meter tot projecten van 400 hectare ontwerpt. Nu zet hij zich in om zoveel mogelijk oppervlakte grond te transformeren in voedselbossen en agro-ecologie.

In dit boek nodigt Louis De Jaeger de lezer aan om systematisch het voedselbos van zijn dromen te ontwerpen – Martin Crawford, Food Forest Expert

De details zijn zeer indrukwekkend in dit boek – Geoff Lawton, Permaculture expert

Louis de Jaeger’s boek is fantastisch. Het is de meest gedetailleerde kijk op plantafstanden die ik ooit heb gezien.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
384
Druk:
1
ISBN:
9789056158842
Gewicht:
1529 gram
Afmeting:
268x211x30 mm
Uitgiftedatum:
15-03-2023

Gerelateerde boeken

  • Het vernuft van planten

    Marcel De Cleene
    2021-06-09
     22,50

    Het vernuft van planten

    Plantenfysioloog Marcel De Cleene kijkt met
    verwondering naar planten. Schijnbaar
    gewone plantenfenomenen getuigen immers
    van een complexiteit die niet altijd vanuit de
    evolutietheorie te verklaren is. Voorbeelden zijn
    legio: zaden verspreiden zich ingenieus over
    een langere afstand om concurrentie te slim
    af te zijn; planten vormen een bladmozaïek om
    het licht maximaal door te laten; vleesetende
    planten gebruiken onvoorstelbare technieken om
    aan extra voedsel te geraken …
    In dit rijk geïllustreerde boek grabbelt Marcel De Cleene
    in de ‘wonderton’ van het plantenrijk. Bladzijde na
    bladzijde neemt hij ons mee op zijn wandeling door
    het vernuft van Moeder Natuur.

     22,50
  • IJle populieren

    Volksboom in een veranderend landschap
    Wim Huijser
    2022-01-21
     24,95

    IJle populieren

    Iedereen kent de populier van de karakteristieke, lange rijen in het landschap. Een echte Hollandse boom, die voor veel doeleinden wordt ingezet. Maar de populier dreigt langzamerhand te verdwijnen. Vooroordelen en gebrek aan kennis lijken de boomsoort in het nauw te brengen. De vraag is hoe dat tij te keren is. Wim Huijser maakte een rondreis door populierenland. In Nederland en Vlaanderen sprak hij met kwekers, wetenschappers, landschapsarchitecten, bosbouwers, boswachters, boomspecialisten, terreinbeheerders, beleidsmakers, houtverwerkers en beeldend kunstenaars. Mensen die zich vanuit verschillende vakgebieden en fascinaties nauw bij de populier betrokken voelen. Het resultaat is een levendig en boeiend verhaal over de icoon van het Hollandse landschap.

    Wim Huijser is boom- en landschapsliefhebber en schrijft in boeken en tijdschriften over het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Het liefst schrijft hij over de ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap en de invloed daarvan op de mens.

     24,95
  • Hoe dieren de wereld zien

    Frank Joseph Goes
    2019-12-18
     49,90

    Hoe dieren de wereld zien

    Een vlieg heeft twee ogen, die bestaan uit honderden aparte delen met elk hun eigen lensje. Een worm heeft geen echte ogen, slechts cellen die reageren op licht. Leeuwen hebben ogen vooraan in het hoofd om de prooi goed te kunnen zoeken. De ogen van konijnen staan zijdelings ingeplant om het gevaar zo goed mogelijk van alle kanten te zien aankomen. De overeenkomst tussen alle ogen? Ze doen ‘iets’ met licht opvangen.
    In Hoe zien dieren de wereld neemt befaamd oogarts dr. Frank Goes, de lezer mee op een fascinerende reis door de tijd en het dierenrijk. De eerste levende wezens met ogen waren tribolieten, die zo’n goede 500 miljoen jaar geleden leefden. Veranderend klimaat, continentendrift en meer of minder zuurstof in de lucht beïnvloedden het ontstaan van de diersoorten en hun ogen. Kleurzicht, scherpte, bijziend of verziend, facetogen, ogen op steeltjes, de variatie is eindeloos.

    Dr. Frank Goes is medisch directeur en senior chirurg van het Goes Eye Center in Antwerpen. Naast zijn activiteiten als oftalmoloog is hij oud-docent van de hogeschool Ehsal.

     49,90