Overkanters

Verhalen van een eigenzinnige natuurgids
Arthur Oosterbaan

 14,90

Niemand kent de natuur van Texel en de geschiedenis van de Texelaars beter dan buitenstaander én insider Arthur Oosterbaan. Al ruim dertig jaar werkt hij bij Ecomare, het natuurcentrum op het grootste Nederlandse Waddeneiland. Van daaruit ziet hij de natuur veranderen en hoe de bewoners en de massaal toegestroomde toeristen daarop reageren. Texel is de wereld in het klein. Oosterbaans waarnemingen en ervaringen zorgen voor een overtuigend portret van het eiland, de natuur en hoe de Texelaars daarmee omgaan. Soms schuurt het, soms bijt het, maar het is altijd liefdevol. Een heerlijk leesboek voor toeristen en Texelaars!

Afmeting:
215x140x9 mm
Gewicht:
170 gram
ISBN:
9789464710175
Druk:
1
Aantal pagina's:
96
Uitgeverij:
Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Paperback
Uitgiftedatum:
03-04-2023

Gerelateerde boeken

  • De vrouw die zweeg

    De vrouw die zweeg

    Over het verdwijnen van natuurervaringen
    Thomas van Slobbe
     19,90
  • De stad is (g)een bos

    Bomen voor een leefbare omgeving
    Wim Peeters
     24,90
  • De kanoet

    De kanoet

    De veranderende wereld door de ogen van een trekvogel
    Rob Buiter
     24,90

    De kanoet

    De kanoet is een reislustige vogel. In Nederland overwintert de kanoet in de Waddenzee en de Delta of hij tankt daar bij, op weg van Siberië naar West-Afrika en terug.
    Door die reislust is de kanoet ook een goede verhalenverteller. De kanoet is als de kanarie in de kolenmijn, en wijst ons in dit geval genadeloos op de aantasting van het milieu. De vogel blijkt zelfs een soort thermometer te zijn: door van generatie op generatie een beetje te krimpen, waardoor hij relatief een steeds langere snavel krijgt, laat de kanoet zien dat ook het klimaat langzaam aan het veranderen is.
    Al deze verhalen zijn opgetekend uit de mond van mensen die deze vogel al vele jaren onderzoeken, met schitterende foto’s van een fotograaf die deze vogels ook al bijna zijn hele leven op de hielen zit.

    Rob Buiter (1966) is freelance wetenschapsjournalist. Hij is verslaggever voor Trouw en Vroege Vogels en hoofdredacteur van het oudste natuurtijdschrift van Nederland, De Levende Natuur. De foto’s zijn gemaakt door Jan van de Kam.

     

     24,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50