Piet Oudolf aan het werk

Cassian Schmidt, Noel Kingsbury

 69,95

Het eerste boek waarin de schetsen, tekeningen en beplantingsontwerpen van tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf verzameld staan.

Als je in een tuin van Piet Oudolf staat dan word je als het ware ondergedompeld in een adembenemende beplanting die steeds weer fascineert en ontroert. Voor zijn projecten maakt Oudolf schetsen en tekeningen die hij verwerkt in beplantingsontwerpen, die tot nu toe slechts door een klein aantal mensen konden worden bekeken. Dit schitterend uitgevoerde boek neemt deze schetsen en ontwerptekeningen als uitgangspunt om zijn werkproces te ontleden en inzichtelijk te maken.

Bekende en minder bekende projecten tonen zijn grote plantenkennis en vermogen tot experimenteren en vernieuwen. Aan bod komen projecten als The High Line, de tuinen bij galerie Hauser & Wirth in Somerset en Menorca en de tuin bij restaurant Noma in Kopenhagen, maar ook nooit eerder gepubliceerde privétuinen.

Het boek bevat een introductie van Cassian Schmidt en essays van Rosie Atkins, Jonny Bruce, James Corner, Noel Kingsbury en een interview met Hans Ulrich Obrist.

Afmeting:
300x260x31 mm
Gewicht:
2024 gram
ISBN:
9789464710113
Verschijningsvorm:
Hardcover
Druk:
2
Aantal pagina's:
288
Uitgeverij:
HL Books
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
27-03-2023
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Wildplukken in de stad

    Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • De eetbare siertuin

    De eetbare siertuin

    Didier Willery, Pascal Garbe
     27,90

    De eetbare siertuin

    Lekkere planten mogen ook mooi zijn! En mooie planten kunnen ook lekker zijn! Dit is een compleet nieuwe gids die meer dan 1.000 eetbare en vooral ook decoratieve planten beschrijft. Met de juiste plantenkeuze kun je genieten van een mooie, eetbare tuin en verdwijnen de traditionele grenzen tussen ‘boomgaard’, ‘moestuin’ en ‘siertuin’. Je hoeft geen compleet voedselbos aan te leggen
    voor een pluktuin waar het leven goed is en waarin bijna het hele jaar te oogsten valt. De auteurs vertellen hoe de planten worden gekweekt en verzorgd en geven veel culinaire tips. Zo lees je dat de bloemen van de fuchsia eetbaar zijn, en verrassender: dat jonge sparrenknoppen kort gewokt kunnen worden zodat ze hun zachtzure knapperigheid behouden. En ken je de prachtige paarse
    stengelsla al?

    Pascal Garbe is een vooraanstaande schrijver in de tuinwereld en directeur van de Laquenexy Fruit Gardens. Hij wilde als kind al ‘kok-tuinman’ worden. Didier Willery is journalist, tuinfotograaf en vooral een gepassioneerd tuinman die planten eerst uitvoerig bestudeert en kweekt voordat hij erover praat. Hij beheert de plantencollecties (8.500 soorten en variëteiten) van de Jardin Le Vasterival in Normandië.

     27,90
  • Kruiden kweken

    Kruiden kweken

    Een compleet naslagwerk
    Christian & Lode Claus
     24,99

    Kruiden kweken

    Alles over het kweken ven verzorgen van meer dan 50 soorten kruiden, van zaaien tot oogsten en verwerken. Een boek dat elke kruidenliefhebber en kok in huis moet hebben

    Een potje met zoetgeurende basilicum of frisse peterselie in de balkonbak is niet moeilijk te kweken. Maar hoe doe je dat voor de minder gewone keukenkruiden zoals hyssop, lepelblad, onsterfelijkheidskruid, oesterblad, bergamot, citroengras, zeevenkel of dropplant?

    Christian en Lode Claus, vader en zoon, zijn telgen uit een kruidenkwekersfamilie en hebben het kruiden kweken in de vingers. Er zijn geen betere gidsen denkbaar om je te adviseren bij de aanleg van je eigen kruidentuin, in volle grond, in pot en zelfs binnen in huis. Moeilijk? Helemaal niet.

    Met oog voor de eigenheid van de seizoenen – want ook kruiden hebben hun topmaand – leren de kruidenkwekers alles over teelt, verzorging, bodemsamenstelling, meststoffen, water, vorstschade, oogsten en drogen. Stap voor stap leer je waar het kruid vandaan komt, welke soorten er zijn, hoe en of je het kruid moet zaaien, stekken of planten, of het kruid geneeskrachtig is en voor welke kwaaltjes het gebruikt kan worden.

     24,99