Plukplezier
€ 35,00
Droom jij ook van een bloementuin of balkon vol spetterende kleuren? Versier je graag je huis met vazen vol prachtige en geurende bloemen? Hoe selecteer je uit de duizenden variëteiten aan een- en tweejarigen en vaste planten de beste soort en hoe zorg je ervoor dat je pluktuin het hele jaar door bloemen voortbrengt? Angelo Dorny helpt je in Plukplezier. Een jaar lang bloemen zaaien, planten en plukken je tuindroom waar te maken. Van zaadje tot plant, van voorbereiding van je bloemenbed tot de verzorging van uitgebloeide bloemen, van compost en bemesting tot het overwinteren en stekken van dahliaknollen, van vervelende belagers als slakken en bladluizen tot bijvriendelijke plukbloemen … In deze meest complete gids voor de pluktuin vind je op alle vragen een antwoord. Maar er is meer! Je leert ook hoe je prachtige boeketten kunt maken, hoe je bloemen langer op vaas kunt houden en hoe je ze kunt drogen zodat je ook in de wintermaanden kunt genieten van hun kleurenpracht.
Gerelateerde boeken
-
Tuinplantenlexicon
Hoe verzorg ik deze maand mijn rozen? Mag ik het gazon eigenlijk al maaien? Wanneer moet ik ook alweer de appelboom snoeien? Kan ik deze hortensia wel of niet nu terugknippen? Waar moet ik deze maand speciaal op letten in de tuin? Op deze en tal van andere vragen kun je in dit boek een antwoord vinden.
Het draait allemaal om de tabel achter in dit boek. Zoek in deze alfabetische lijst de plant op waar je iets over wilt weten en in één oogopslag wordt duidelijk in welke maand je er wat mee moet doen: snoeien, voeden, vermeerderen, wat dan ook. Maar andersom kan ook: kijk bij de huidige maand wat je zoal zou kunnen doen!
Een boek zonder poespas en boordevol praktische adviezen, gebaseerd op twintig jaar informatie verzamelen over honderden tuinplanten. Een superhandig naslagwerk voor de beginnende en gevorderde tuinier!
-
Tomaat
‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.
-