Plukplezier
€ 39,90
Droom jij ook van een bloementuin of balkon vol spetterende kleuren? Versier je graag je huis met vazen vol prachtige en geurende bloemen? Hoe selecteer je uit de duizenden variëteiten aan een- en tweejarigen en vaste planten de beste soort en hoe zorg je ervoor dat je pluktuin het hele jaar door bloemen voortbrengt? Angelo Dorny helpt je in Plukplezier. Een jaar lang bloemen zaaien, planten en plukken je tuindroom waar te maken. Van zaadje tot plant, van voorbereiding van je bloemenbed tot de verzorging van uitgebloeide bloemen, van compost en bemesting tot het overwinteren en stekken van dahliaknollen, van vervelende belagers als slakken en bladluizen tot bijvriendelijke plukbloemen … In deze meest complete gids voor de pluktuin vind je op alle vragen een antwoord. Maar er is meer! Je leert ook hoe je prachtige boeketten kunt maken, hoe je bloemen langer op vaas kunt houden en hoe je ze kunt drogen zodat je ook in de wintermaanden kunt genieten van hun kleurenpracht.
Gerelateerde boeken
-
Kruiden kweken
€ 24,99Alles over het kweken ven verzorgen van meer dan 50 soorten kruiden, van zaaien tot oogsten en verwerken. Een boek dat elke kruidenliefhebber en kok in huis moet hebben
Een potje met zoetgeurende basilicum of frisse peterselie in de balkonbak is niet moeilijk te kweken. Maar hoe doe je dat voor de minder gewone keukenkruiden zoals hyssop, lepelblad, onsterfelijkheidskruid, oesterblad, bergamot, citroengras, zeevenkel of dropplant?
Christian en Lode Claus, vader en zoon, zijn telgen uit een kruidenkwekersfamilie en hebben het kruiden kweken in de vingers. Er zijn geen betere gidsen denkbaar om je te adviseren bij de aanleg van je eigen kruidentuin, in volle grond, in pot en zelfs binnen in huis. Moeilijk? Helemaal niet.
Met oog voor de eigenheid van de seizoenen – want ook kruiden hebben hun topmaand – leren de kruidenkwekers alles over teelt, verzorging, bodemsamenstelling, meststoffen, water, vorstschade, oogsten en drogen. Stap voor stap leer je waar het kruid vandaan komt, welke soorten er zijn, hoe en of je het kruid moet zaaien, stekken of planten, of het kruid geneeskrachtig is en voor welke kwaaltjes het gebruikt kan worden.
-
-
Tomaat
€ 27,50‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.





