Rewilding

De vernieuwende wetenschap van ecologisch herstel
Cain Blythe, Paul Jepson

 24,90

Een groeiende groep mensen houdt zich bezig met rewilding. Dit is een vernieuwende vorm van natuurherstel, waarbij ecologen zich bezighouden met het herstel van de verloren gegane interacties tussen dieren, planten en natuurlijke verstoringen, die de essentie vormen van bloeiende ecosystemen. In Rewilding beschrijven de twee belangrijkste wetenschappers op dit gebied, Paul Jepson en Cain Blythe, op een toegankelijke manier de ecologische en historische achtergronden, geïllustreerd door prachtige natuurhistorische beelden, gecombineerd met infographics en stroomdiagrammen.

Ze beantwoorden tevens vragen over de rol van megafauna bij rewilding, beschrijven vier belangrijke projecten op dit gebied, waaronder die van de Oostvaarderplassen, geven aan hoe belangrijk het is om het publiek te betrekken en hoe dat kan en staan ze stil bij ethische aspecten van rewilding. Tenslotte doen ze tien voorspellingen voor een gerewilde planeet, waarin plaats is voor mens, en soorten als wilde paarden en runderen, wolven en bevers.

De auteurs

Paul Jepson is projectleider Natuurherstel bij Ecosulis Ltd en was tot voor kort directeur van de Masters-opleiding van Oxford University in biodiversiteit, natuurbehoud en natuurbeheer. Hij heeft veel gepubliceerd over rewilding-beleid
en actiefilosofie, en is lid van de raad van toezicht van Rewilding Europe.

Cain Blythe is algemeen directeur van Ecosulis Ltd en is gespecialiseerd in het herstel van habitats, met name door de toepassing van natuurlijke regeneratietechnieken, natuurherstel en het gebruik van technologie bij natuurbehoud. Momenteel draagt hij bij aan een aantal monitoringproeven met betrekking tot de reïntroductie van bevers in Engeland en Wales

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
ISBN:
9789464711660
Gewicht:
708 gram
Afmeting:
238x172x25 mm
Uitgiftedatum:
09-02-2024

Gerelateerde boeken

 • The Painted Lady

  Elvira Werkman
   17,90
 • Het juiste gras voor elke tuin

  De beste tips van de Tuindokter®
  Stefaan Bingé
   22,50
 • Friluftsliv

  Gids voor de natuur als tweede huis
  Benjamin Brinckmann, Eric Brinckmann
   22,90

  Friluftsliv

  Friluftsliv (letterlijk vrije-lucht-leven) is de Noorse manier om je thuis te voelen in de buitenruimte. Eric Brinckmann beschrijft met zijn zoon Benjamin op een luchtige, verhalende en praktische manier het leven in de open ruimte van het Noorse en Nederlandse landschap: buiten slapen, je oriënteren op de zon en de sterren, kamperen met zo min mogelijk spullen, of kanoën in een eindeloos landschap vermengt met praktische toepassingen van eetbare planten, bruikbare bomen en leesbare wolken en Sami-weetjes. Dit is een lees-, reis- en doe-boek dat begint in je eigen tuin of op je balkon: daar valt de buitenwereld al op een spannende manier te beleven. Je kunt daar blijven of er verder op uit trekken, allebei goed. De auteurs vergeten niet dit buitenleven in een historische en filosofische context van Arne Naess en Spinoza te plaatsen en daarmee extra diepgang te geven.

  Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie en is momenteel directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel en schrijver van filosofische wandelboeken.
  Benjamin Brinckmann (1992) studeerde milieukunde in Noorwegen en woont nu in Sandefjord (Noorwegen) waar hij onder andere docent Friluftliv is.
  Geïllustreerd met informatieve zwart/wit tekeningen.

   22,90