Radiovrouw

Jeannette Parramore

 22,50

Let op! Verwacht rond 20-11-2023

Jeannette Parramore (1956) was een vertrouwde stem in Vroege Vogels. De avonturen die zij als verslaggever beleefde, heeft zij verwerkt in humorvolle, sprankelende verhalen waarin zij fictie en waarheid op een bijzondere manier mengt. Vanzelfsprekend spelen de natuur én de verwondering daarover de hoofdrol en vertelt ze en passant hoe een radioprogramma als Vroege Vogels gemaakt wordt.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Noordboek
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
Datum verwacht:
20-11-2023
ISBN:
9789464710861

Gerelateerde boeken

 • Snoeien

  De beste tips van de Tuindokter
  Stefaan Bingé
   22,50
 • Mijn -Mieren- Hoop

  Een slim superorganisme in de tuin
  Achilles Cools
   22,90

  Mijn -Mieren- Hoop

  Kijk naar de bosmieren! Achilles Cools heeft een hoge mierenterp in zijn tuin en probeert binnen te dringen in dat superorganisme: een mierenvolk dat functioneert als één brein met een collectief bewustzijn. Op basis van nieuwe wetenschappelijke inzichten en indrukwekkende voorbeelden introduceert hij de lezer in de wereld van de mier. Je leeft mee tussen prinsessen en koninginnen, hofdames, de oermoeder, dauwmeisjes, kuddewachters en poppen die kunnen zingen. Al ver voor wij de landbouw ontdekten, hielden ze al vee. Ze houden bruidsvluchten, praten met geurcodes, kennen een SOS alarm, en vragen wachtwoorden. Hun succesverhaal steunt op een oerdegelijke sociale organisatie. Dan vraag je je toch wel af: hoe is het om een bosmierenvolk te zijn?

   22,90
 • Vloeiend landschap

  Over de toekomst van het Friese landschap
  Peter de Ruyter
   25,00

  Vloeiend landschap

  Geactualiseerde editie met extra hoofdstuk

  In Nederland is er een groeiend onbehagen over de kwaliteit van het landschap. Dit geldt ook voor Friesland, volgens velen de mooiste provincie. De diversiteit en schoonheid van het Friese landschap brokkelt zienderogen af. Anonieme bedrijventerreinen, willekeurig geplaatste windturbines en een verschrompelend veenweidegebied zorgen voor ‘landschapspijn’.

  Kan het tij gekeerd worden? Op een rondreis door de verschillende landschapstypen van Friesland laat Peter de Ruyter zien dat het nog niet te laat is. Door mee te bewegen met toekomstige veranderingen als een stijgende zeespiegel en een krimpende bevolking ontstaan er kansen. Dit boek is een pleidooi voor verbetering en visie.

  Peter de Ruyter is landschapsarchitect. Van 2008 tot 2012 was hij directeur van Atelier Fryslân dat gevraagde en ongevraagde adviezen over het landschap gaf.

   25,00
 • Strijd om de ruimte

  Het debat over de inrichting van stad en land
  Jozef Keulartz
   22,50