Rewilding

De vernieuwende wetenschap van ecologisch herstel
Cain Blythe, Paul Jepson

 24,90

Een groeiende groep mensen houdt zich bezig met rewilding. Dit is een vernieuwende vorm van natuurherstel, waarbij ecologen zich bezighouden met het herstel van de verloren gegane interacties tussen dieren, planten en natuurlijke verstoringen, die de essentie vormen van bloeiende ecosystemen. In Rewilding beschrijven de twee belangrijkste wetenschappers op dit gebied, Paul Jepson en Cain Blythe, op een toegankelijke manier de ecologische en historische achtergronden, geïllustreerd door prachtige natuurhistorische beelden, gecombineerd met infographics en stroomdiagrammen.

Ze beantwoorden tevens vragen over de rol van megafauna bij rewilding, beschrijven vier belangrijke projecten op dit gebied, waaronder die van de Oostvaarderplassen, geven aan hoe belangrijk het is om het publiek te betrekken en hoe dat kan en staan ze stil bij ethische aspecten van rewilding. Tenslotte doen ze tien voorspellingen voor een gerewilde planeet, waarin plaats is voor mens, en soorten als wilde paarden en runderen, wolven en bevers.

De auteurs

Paul Jepson is projectleider Natuurherstel bij Ecosulis Ltd en was tot voor kort directeur van de Masters-opleiding van Oxford University in biodiversiteit, natuurbehoud en natuurbeheer. Hij heeft veel gepubliceerd over rewilding-beleid
en actiefilosofie, en is lid van de raad van toezicht van Rewilding Europe.

Cain Blythe is algemeen directeur van Ecosulis Ltd en is gespecialiseerd in het herstel van habitats, met name door de toepassing van natuurlijke regeneratietechnieken, natuurherstel en het gebruik van technologie bij natuurbehoud. Momenteel draagt hij bij aan een aantal monitoringproeven met betrekking tot de reïntroductie van bevers in Engeland en Wales

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
ISBN:
9789464711660
Gewicht:
703 gram
Afmeting:
238x172x25 mm
Uitgiftedatum:
09-02-2024

Gerelateerde boeken

  • Hoogtelijnen

    Biografie van landschapsarchitect Samuel Voorhoeve (1880-1948)
    Ruud Schaafsma
     29,90
  • Vogels van de Friese Waddenkust

    Vogels van de Friese Waddenkust

    Henk Hiemstra, Meino Zondervan, Meinte Engelmoer, Taeke Roosjen
     34,90

    Vogels van de Friese Waddenkust

    De Friese Waddenkust is niet alleen een schitterend gebied, maar ook een cruciale schakel in het leven van veel soorten wad- en watervogels, die er broeden, ruien, opvetten en overwinteren in alle seizoenen van het jaar.

    In ‘Vogels van de Friese Waddenkust’ wordt van bijna 200 soorten de ontwikkelingen van de afgelopen 50 jaar in beeld gebracht. Het laat de gevolgen zien van klimaatveranderingen en een breed scala aan nieuwe ontwikkelingen langs de kust, zoals dijkversterking, buitendijkse fietspaden en een nieuwe plek voor verbeterde afvaart naar Ameland.

    Dit boek is een onmisbare informatiebron voor natuurliefhebbers en vogelaars, en alle inwoners en bezoekers van Noord-Nederland.

    De auteurs werken en wonen in Friesland en zijn alle gepassioneerde vogelaars.

     34,90
  • De wereld in het klein

    De wereld in het klein

    De verrassende ontdekking van een oer-Hollands landschap
    Caroline Waltman, Gloria Waltman Flore
     49,90
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50