Schitteren in de schaduw

De beste planten voor donkere plekken
Cor van Gelderen, Wouter van der Tol

 24,90

Overal op de wereld komen planten voor, hoe ingewikkeld de omstandigheden ook zijn. Van winderige bergtoppen tot zompige moerassen en zanderige duinen of plekken waar geen of weinig zon komt, er zijn altijd planten die het daar heerlijk vinden. Schitteren in de schaduw gaat over planten die de voorkeur geven aan een plekje in de schaduw boven de hele dag bakken in de zon. Een extra voordeel van die planten is dat ze een probleem voor ons oplossen, want vrijwel elke tuin heeft een schaduwrijk deel. Al is het maar door die hoge schutting, de grote boom van de buren of de ligging van de tuin op het noorden.

Cor van Gelderen, die juist deze planten een warm hart toedraagt, laat zien welke planten het beste zijn voor welke grondsoort en welke mate van schaduw. Daarnaast geeft hij adviezen voor het aanleggen van een visueel interessante tuin.
De kern van het boek bestaat uit een uitgebreide plantenlijst met planten, struiken en bomen die geen zon nodig hebben om te floreren, allemaal voldoende winterhard zijn voor onze regio, en niet super veeleisend zijn. De extra lijstjes met bijzondere eigenschappen en de schitterende foto’s van inspirerende tuinen helpen de lezer bij het kiezen van de juiste plant voor de juiste plek.

Voor Cor van Gelderen van Plantentuin Esveld in Boskoop draait de tuin om ontroering, die ontstaat door een op het eerste oog toevallige harmonie van kleur, vorm, openheid en beschutting.

Wouter van der Tol weet als geen ander deze harmonie te vangen in prachtige beelden en is zelf ook enthousiast tuinier.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
HL Books
Aantal pagina's:
240
Druk:
1
ISBN:
9789464711097
Gewicht:
714 gram
Afmeting:
223x177x23 mm
Uitgiftedatum:
23-10-2023
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken