Verbonden democratie
€ 24,90
In dit persoonlijke boek schetst Peter van der Vliet de contouren van de nieuwe democratie. Overheden die actief gemeenschappen ondersteunen die draaien op gedeelde waarden en leiden tot blijvende netwerken. Dit om de initiatiefkracht van burgers te erkennen. In Amsterdam Nieuw-West gebeurt dit en dat kan elders ook. De auteur pleit voor het ontwikkelen van de participatieve democratie. De doe-democratie waarbij de trias politica zich naar een volgend niveau begeeft: de octa politica, die acht fundamentele krachten in de samenleving verbindt. Een heel nieuwe dimensie brengt hij in door, voortbouwend op de scheiding van kerk en staat, een nieuwe maatschappelijke plek te geven aan spiritualiteit en bezieling.
Peter van der Vliet is als coach en consultant actief op hete maatschappelijke plekken. Zijn focus is actiegericht leren en bewustwording. Hij verbindt de straat en werkvloer met beleid. Eerder schreef hij: Verlangen naar de zee (2012).
Gerelateerde boeken
-
-
-
Past het dier nog op ons bord?
Past het dier nog op ons bord? Deze vraag houdt de Wageningse wetenschapper Imke de Boer al lange tijd bezig. De huidige veehouderij draagt bij aan de klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit. Moeten we daarom allemaal veganist worden? Misschien niet. Het is mogelijk dieren alleen nog te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras. Dan past een beetje dierlijk voedsel wel in een duurzaam dieet. Maar is zo’n dieet nog wel gezond voor ons? En willen we überhaupt nog wel dieren houden en doden voor de productie van ons voedsel?
Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs al deze vragen, en biedt de wetenschappelijke basis die nodig is voor het formuleren van antwoorden.Imke J.M. de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen University & Research en heeft het bedrijf De Boer en Voedsel. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Voor haar visie daarop ontving ze, samen met haar team, de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize.