Aantal 1–12 van 32 totaal

 • De staalwoestijn

  Verandering van een landschap, van Hoogovens tot Tata: een geschiedenis
  Saskia Sluiter
  2023-08-31
   24,50
 • Het grote misverstaan

  Nadenken over de hereniging van de Nederlanden
  Karel Luyckx (red.)
  2023-06-15
   27,50
 • Strijd om de ruimte

  Het debat over de inrichting van stad en land
  Jozef Keulartz
  2023-04-24
   22,50
 • Vrolijke bekentenis

  Heerlijke satire over de daden van de onderwereld en de misdaden van de overheid
  Jan Zonderland
  2023-04-20
   22,90
 • Hoeveel vakantiedagen heeft een varken?

  Over nut en noodzaak van de Vakbond voor Dieren
  Marjolein de Rooij
  2023-04-13
   19,90
 • De Deventer karaktermoord

  Ton Derksen
  2023-02-20
   19,90

  De Deventer karaktermoord

  Geen zaak houdt Nederland zo bezig als de Deventer moordzaak. De steenrijke weduwe Wittenberg werd in 1999 gewurgd en vervolgens meerdere keren met een mes gestoken. De rechter veroordeelde ‘de boekhouder’ Ernest Louwes. Er bleven echter twijfels. Maurice de Hond kwam met een alternatief scenario: ‘de klusjesman’ zou de echte dader zijn. Over de hetze die vervolgens ontstond, verscheen een podcast van Human en de bioscoopfilm De veroordeling. Beide suggereerden dat Ernest Louwes toch de dader moest zijn.

  Een foute conclusie, stelt de wetenschapsfilosoof Ton Derksen in dit boek. Het is noch “de klusjesman” noch Louwes. Louwes had de schijn tegen, maar hij heeft een sluitend alibi. Zelfs het DNA pleit hem vrij. Het zit op de verkeerde plek. Louwes pleegde geen moord, het Openbaar Ministerie en de media pleegden karaktermoord op hem.

  Ton Derksen is emeritus-hoogleraar wetenschapsfilosofie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceerde meerdere boeken over gerechtelijke dwalingen, waaronder het bekende Lucia de B. Dit spraakmakende boek vormde de aanzet tot een herziening van de zaak tegen deze Haagse verpleegster. Derksen analyseerde vervolgens ook denkfouten in andere zaken. Het leidde tot de boeken Leugens over Louwes, Dubbel gedwaald, De butlermoord en Verkeerde plaats, verkeerde tijd (over de zaak Olaf H.) Over de zaak Baybasin, waarin sprake is van vervalst bewijs, schreef hij meerdere boeken, waaronder Verknipt bewijs en De Baybasin-taps. Naast deze casusgerichte werken publiceerde Derksen enkele boeken over foutmarges en denkfouten bij rechtsinstanties, waaronder Het O.M. in de fout, Onschuldig vast en Het falen van de Hoge Raad. Hoe de rechtspraak wel met de feiten om dient te gaan beschreef hij in De ware toedracht, over de valkuilen van waarheidsvinding in strafzaken. Derksen schrijft niet alleen over het recht. Hij publiceerde ook boeken over wetenschapsfilosofie en bracht ook een dichtbundel uit over schilderijen van Jeroen Bosch.

   19,90
 • Het verhaal van een berging

  Burgerparticipatie, het nieuwe normaal?
  Leo August de Bock
  2023-01-17
   24,95
 • Atlas van de onzichtbare feiten

  James Cheshire, Oliver Uberti
  2022-11-28
   29,90
 • Vooruit met de geit!

  Belevenissen van een bedreigd dierenbeschermer
  Karen Soeters
  2022-11-25
   17,90

  Vooruit met de geit!

  Karen Soeters is een van Nederlands bekendste dierenbeschermers. Terwijl de stenen door haar ruiten vliegen en de doodsbedreigingen binnenstromen, weet ze met originele acties tal van mensen te bereiken. Op vrolijke wijze vertelt Soeters hoe zij tot haar originele acties komt en hoe erop wordt gereageerd. We treffen haar opgesloten in een bloedhete auto – het overkomt honden regelmatig – of vastgeklemd tussen tralies van een ligbox voor zeugen. Als het nodig is, gaat Soeters met een verborgen camera op pad. Filmend in slachthuizen en dierentuinen, op veemarkten en bij hondenfokkers trotseert ze doodsangsten.

  Een hartverwarmend boek van een activist die dieren een stem geeft.

  Karen Soeters is oprichter van AnimalsToday.nl & House of Animals, communicatiewetenschapper en directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation.

   17,90
 • De lessen van Wouter Applemuzz

  Filosofisch dagboek van een enigszins hoogbegaafde dolende ziel met een schitterende missie
  Henk van Woudenberg
  2022-11-21
   24,90
 • Shared space

  Een innovatief verkeersconcept zonder regels
  Karin Broer, Pieter de Haan, Sjoerd Nota
  2022-11-02
   22,50
 • Zoöpolis

  Een politieke theorie van dierenrechten
  Sue Donaldson, Will Kymlicka
  2022-10-21
   29,90