Victor Horta & Huis Frison Brussel

Nupur Tron

 19,90

  Dit boek is niet via onze winkelmand te bestellen. U kunt het bestellen door hieronder uw gegevens in te vullen. Wij nemen contact met u op!

  In het midden van de Lebeaustraat in Brussel, naast neorenaissance en neogotische huizen, pronkt de Art Nouveau parel van Victor Horta: het huis Frison. In 1894-1895 gebouwd in opdracht van Maurice Frison, vriend en advocaat van de architect. Horta ontwierp het huis en alle decoraties tot in de kleinste details: van de deurklinken tot de schitterende marmeren haarden, van de mozaïekvloeren tot de sierlijke trapleuning, van de wandlampen tot zelfs het traliewerk van de kelderlampen. De wintertuin is de absolute eyecatcher: het sierlijke ontwerp laat het daglicht subtiel en zachtgeel binnenstromen. Nupur Tron, auteur van dit boek én eigenares, blaast sinds enkele jaren opnieuw leven in dit schitterende pand. Ze puzzelde de lusters bijeen die ze in stukken terugvond in een van de kelders, ze liet enkele door Horta ontworpen meubelstukken restaureren en oppoetsen. Gedreven zoekt ze de nodige fondsen bijeen om het gebouw en het interieur opnieuw stap voor stap in zijn volle glorie te herstellen. Horta en het huis Frison in Brussel brengt een ode aan de architect en zijn creatie. Nupur Tron is Indiase. Ze studeerde Design, Marketing & Merchandising en Fine Arts aan het Fashion Institute of Technology in New York. Ze ontwerpt juwelen, waarbij ze oosterse en westerse stijlen combineert.

  Gerelateerde boeken

  • Verzameldrift

   Biografie van Nanne Ottema (1874 - 1955)
   Antoon Ott
    39,90

   Verzameldrift

   Nanne Ottema was als bestuurder, conservator, notaris, publicist en spreker actief in het Friese culturele leven. Hij stelde een wereldberoemde keramiekcollectie samen die in 1917 resulteerde in het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden. Het vermogen dat hij vergaarde, leidde tot de Ottema-Kingma Stichting, de grootste mecenas voor de kunst- en cultuurhistorie in Friesland. Zijn roem is zo langzamerhand verzonken in zijn onmetelijke verzamelingen, maar in zijn tijd was hij een vermaard, berucht en dominant persoon. In deze biografie wordt duidelijk hoe briljant Ottema was en hoe tegelijkertijd zijn leven intens dramatisch verliep. Nooit eerder werd beschreven wat de verborgen drijfveren waren van deze in zijn tijd alom bekende figuur.

   Antoon Ott (1972), kunsthistoricus en jurist, is werkzaam als adviseur op het gebied van kunst, cultuur en recht.

    39,90
  • De vogel en de componist

   Vogelzang als inspiratiebron
   Fernand Rochette
    24,90

   De vogel en de componist

   Beethoven en zijn vriend Schindler stopten tijdens een wandeling bij een kabbelend beekje en Beethoven zei: ‘Hoor je de zang van de merel en de koekoek? … Hier heb ik twintig jaar geleden mijn Pastorale ontworpen. De vogels speelden en zongen in de takken. Ze hebben samen met mij gecomponeerd.’ Componisten uit alle eeuwen en streken lieten zich door
   vogelzang inspireren. Sommigen waren echte vogelaars of natuurliefhebbers, anderen hoorden dan weer een puttertje of een zanglijster in een volière zingen. Ze observeerden, luisterden en lieten daarna het gefluit van de vogels in de muziek weerklinken. De vogel en de componist introduceert de lezer eerst in de vogelzang: Waarom zingt een vogel? Waar kan je de vogel het best waarnemen? 40 verschillende vogels klinken in 160 composities van meer dan 60 componisten. Van Händel tot Vivaldi en Prokovjef, van Ravel tot André Rieu en Alban Berg. Elke zang van de vogel en elk muziekstuk waarin de vogel figureert, kan worden afgespeeld via een QR-code.

    24,90
  • Tony Cragg

   Points of View
   Han Steenbruggen, Jon Wood
    15,00