Vogels van Europa

De meest complete fotogids
Andy Swash, Hugh Harrop, Rob Hume, Robert Still

 39,90

Vogels van Europa is een gemakkelijk te gebruiken, praktische en toegankelijke gids over alle vogels van Europa. Met meer dan 900 soorten, geïllustreerd met meer dan 4.700 foto’s en inclusief 540 kaarten gemaakt in samenwerking met Birdlife International is dit de meest uitgebreide, gezaghebbende en ambitieuze fotogids die ooit is gemaakt. De gedetailleerde beschrijvingen van het verenkleed maken de determinatie van alle vogels mogelijk – man, vrouw, broedend, niet-broedend, volwassen en onvolwassen, evenals onderscheidende ondersoorten. Voor natuurliefhebbers en vogelaars van elk niveau zijn duidelijke teksten en details over verspreidingsgebied, status en habitat toegevoegd, en een ongeëvenaarde selectie foto’s. De foto’s zijn natuurgetrouw en informatief én een lust voor het oog, waardoor dit een prachtig boek is om van te genieten.
De auteurs zijn internationaal gerenommeerde vogelexperts en fotografen. Zij hebben tientallen belangrijke vogelpublicaties op hun naam staan.

‘Een geweldig overzichtelijke gids en superfijn naslagwerk dat ik iedere dag gebruik!’
– Paul Böhre, samensteller Roots Vogelmagazine

“Een indrukwekkende vogelgids die tegemoet komt aan alle wensen van de moderne vogelaar” – recensie de Visdief

“De nieuwe bijbel” – Roots Podcast

Gewicht:
1376 gram
ISBN:
9789056159474
Afmeting:
215x158x43 mm
Druk:
1
Aantal pagina's:
642
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Verschijningsvorm:
Hardcover
Uitgiftedatum:
13-02-2023

Gerelateerde boeken

  • Klimmend groen

    Klimmend groen

    Voor elke tuin en gevel
    Martin Hermy
     49,90
  • De Scharrelaar 12

    De Scharrelaar 12

    Vogeltijdschrift voor lezers
    Emile Brugman
     17,90
  • In het wild geplukt

    In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95
  • Eetbare bomen en struiken

    Eetbare bomen en struiken

    Natuurgids. ruim 80 soorten, determineren, verzamelen, eten
    Otmar Diez
     22,50

    Eetbare bomen en struiken

    Lekkers uit de natuur
    In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.

    Zeker determineren

    Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.

    Correct verzamelen

    Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.

    Bewerken en bereiden

    Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.

     22,50