Voorbij de Big Bang

Wat ligt er buiten ons universum?

 27,90

We zijn er altijd van uitgegaan dat er één universum is. Maar stel dat er meerdere zijn? Als dat zo is, zo voorspelde de Albanese natuurkundige Laura Mersini-Houghton, dan moeten de sporen van die andere universa zichtbaar zijn in de kosmische achtergrondstraling. Inmiddels bevestigen verschillende satellietmetingen haar hypothese. We leven in een multiversum; een multiversum dat niet ontstaan kan zijn door een simpele Big Bang en waarin zwarte gaten anders werken dan tot nu toe gedacht.

Mersini-Houghton beschrijft haar leven en werk. Haar verhaal begint wanneer ze als student in het communistische Albanië illegale natuurkundige boeken krijgt toegespeeld. Ze verdiept zich in sterrenkunde en weet uiteindelijk door te dringen tot de internationale wereldtop, waar ze de degens kruist met grootheden als Stephen Hawking en sir Roger Penrose.

Laura Mersini-Houghton is een Albanees-Amerikaans natuurkundige. Ze is hoogleraar aan de Universiteit van North Carolina. Daarnaast is ze gasthoogleraar aan de faculteit voor toegepaste wiskunde en theoretische natuurkunde van de Universiteit van Cambridge. Haar werk is onder meer besproken door Michio Kaku, Stephen Hawking, Neil Turok, Andrei Linde, Roger Penrose, Lee Smolin en andere prominente natuurkundigen.

Gewicht:
368 gram
ISBN:
9789056156091
Afmeting:
216x140x22 mm
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
240
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
27-02-2023
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • De kat van Schrödinger

    En 49 andere revolutionaire experimenten in de natuurkunde
    Adam Hart-Davis
     17,50

    De kat van Schrödinger

    Hoe kan een kat tegelijkertijd levend en dood zijn? Waarom riep Archimedes ‘Eureka!’ toen hij in bad stapte? Hoe is het ‘Goddeeltje’ van Higgs uiteindelijk geïdentificeerd?

    De kat van Schrödinger praat je bij over de vijftig belangrijkste experimenten in de natuurkunde. Van Galileo’s eerste blik door de telescoop tot de nieuwste kwantumteleportatie en van Newtons experimenten met optica tot de versplintering van het atoom. We zien de grote wetenschappers in actie en ontdekken met welke ideeën zij de wetenschap, en daarmee de wereld, hebben gevormd.

    Adam Hart-Davis is een Britse scheikundige. Hij is bekend als wetenschapsjournalist en documentairemaker en heeft verschillende prijzen gewonnen voor zowel zijn televisie- als radiowerk. Hij is auteur van meer dan dertig boeken en ontving maar liefst veertien eredoctoraten.

     17,50
  • Voorbij de Big Bang

    Wat ligt er buiten ons universum?
    Laura Mersini-Houghton
     27,90
  • Reisvogels

    Ode aan de vogels die plaatsen en mensen wereldwijd verbinden
    Theunis Piersma
     39,90

    Reisvogels

    Reisvogels onderscheidt zich van alle andere vogelboeken door de combinatie van tekst van de trekvogelecoloog en waddenonderzoeker prof. dr. Theunis Piersma en de sublieme foto’s van de bekende vogelfotograaf Jan van de Kam. Door de wetenschappelijke blik van de fotograaf zijn de foto’s meer dan mooie natuurfoto’s. Van de Kam en Piersma trokken tientallen jaren samen op, van het Nederlandse wad naar het wad in Mauritanië waar veel van ‘onze’ vogels in de winterperiode verblijven.

    Wadvogels tekenen onzichtbare lijnen in de lucht en tijdens die vluchten spreiden ze een ongelooflijke hoeveelheid inzicht en navigatiekunst tentoon. Ze leggen duizenden kilometers af om van voedselgebied naar broedgebied te komen. Een lichamelijke prestatie die veel van de dieren vergt en vergeleken kan worden met het lopen van een zware marathon.

     39,90
  • Nieuwsgierig tot op het bot

    Huis-Tuin-en-Keukenproeven
    Jos van den Broek
     19,90

    Nieuwsgierig tot op het bot

    Jos van den Broek is de ‘homo ludens’ pur sang. De spelende mens. En dat zie je terug in dit boek. Hij experimenteert, hij onderzoekt, hij vraagt zich af en dan gebeurt het: hij maakt van zijn zolder, van zijn tuin, waar hij ook is, een laboratorium om zijn nieuwsgierigheid te bevredigen. De vraag die hij zich voortdurend stelt, is: hoe zit de wereld in elkaar? Aan de hand van experimenten probeert hij antwoorden te vinden: hij laat een dode mol opeten door doodgravers en hij onderzoekt zijn eigen poep en pies, gewoon omdat het kan. Hij voert een vergelijkend warenonderzoek uit met verschillende merken wegwerpluiers, inlegkruisjes en tampons. En kijkt of je een lijk milieuvriendelijker kunt verwerken, met een kwartel van de poelier. Smerig misschien, maar het zijn geen draken van experimenten: dit is spelend en experimenterend leren.

    De experimenten zijn niet per se om na te doen, maar om te inspireren. Lees en geniet: en vooral, ga je gang en geef je nieuwsgierigheid alle ruimte!

    Jos van den Broek is emeritus hoogleraar wetenschapscommunicatie en publiceert regelmatig over biologie en de evolutietheorie.

     19,90