Voorbij de Big Bang

Wat ligt er buiten ons universum?

 27,90

We zijn er altijd van uitgegaan dat er één universum is. Maar stel dat er meerdere zijn? Als dat zo is, zo voorspelde de Albanese natuurkundige Laura Mersini-Houghton, dan moeten de sporen van die andere universa zichtbaar zijn in de kosmische achtergrondstraling. Inmiddels bevestigen verschillende satellietmetingen haar hypothese. We leven in een multiversum; een multiversum dat niet ontstaan kan zijn door een simpele Big Bang en waarin zwarte gaten anders werken dan tot nu toe gedacht.

Mersini-Houghton beschrijft haar leven en werk. Haar verhaal begint wanneer ze als student in het communistische Albanië illegale natuurkundige boeken krijgt toegespeeld. Ze verdiept zich in sterrenkunde en weet uiteindelijk door te dringen tot de internationale wereldtop, waar ze de degens kruist met grootheden als Stephen Hawking en sir Roger Penrose.

Laura Mersini-Houghton is een Albanees-Amerikaans natuurkundige. Ze is hoogleraar aan de Universiteit van North Carolina. Daarnaast is ze gasthoogleraar aan de faculteit voor toegepaste wiskunde en theoretische natuurkunde van de Universiteit van Cambridge. Haar werk is onder meer besproken door Michio Kaku, Stephen Hawking, Neil Turok, Andrei Linde, Roger Penrose, Lee Smolin en andere prominente natuurkundigen.

Gewicht:
368 gram
ISBN:
9789056156091
Afmeting:
216x140x22 mm
Verschijningsvorm:
Paperback
Druk:
1
Aantal pagina's:
240
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
27-02-2023
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • De Scharrelaar

    Vogeltijdschrift voor lezers
    Alexander Reeuwijk, Emile Brugman, Jean-Pierre Geelen, Saskia van Loenen
     16,90

    De Scharrelaar

    Vogels en goed geschreven verhalen: een ideale combinatie! Vanaf november verschijnen weer de mooiste verhalen, essays, reportages en hedendaagse poëzie over vogels, in een mooie vormgeving.
    In De Scharrelaar, hét halfjaarlijkse tijdschrift over vogels met verrassende fictie en nonfictie verhalen, lees je als eerste het nieuw werk van je favoriete Nederlandse en Vlaamse (natuur)schrijvers zoals Marja Vuijsje, Stefan Brijs, Remco Daalder, Luc Hoogenstijn, Rob Buiter, Nienke Beintema, Achilles Cools, Dik van der Meulen en vele anderen. Daarnaast worden in ieder nummer vogelillustraties afgebeeld van gerenommeerde kunstenaars, zoals Erik van Ommen, Sabine Liedtke en Roos Holleman. In het komende nummer staan vogeletsen van Han van Hagen centraal.

    De redactie bestaat uit uitgever Emile Brugman, Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen, NRC-journalist Saskia van Loenen en schrijver Alexander Reeuwijk. Zij laten de schrijvers, dichters en kunstenaars schitteren onder het motto: vogels zijn onze cultuur!

     16,90
  • Dinosaurussen

    230 miljoen jaar geschiedenis voor mensen met weinig tijd
    Dr. Dean Lomax
     16,90
  • Niet meer blaffen naar de maan

    Religie, wetenschap en magie in de vroege middeleeuwen
    Raoul Bauer
     25,00

    Niet meer blaffen naar de maan

    Zijn er tussen wetenschap, geloof en magie waterdichte schotten te plaatsen? Is er een verschil tussen een wonderbaarlijk mirakel en een te mijden toverkunstje? Is de rede enkel te vinden in de wetenschap of speelt die ook een rol in religie en magie? Hoe stond de kerk tegenover wetenschappelijke bevindingen?

    Raoul Bauer gaat op zoek naar antwoorden op deze vragen en vindt ze onder meer in de geschriften van de grote wetenschappers uit de Middeleeuwen. We leren Isidorus van Sevilla kennen die een encyclopedie schreef die eeuwenlang gebruikt werd. Beda Venerabilis, dé wetenschapper bij uitstek van de achtste eeuw, onderzoekt mirakels, berekent de paasdatum en denkt na over het fenomeen van de getijden. Via de Karolingische renaissance komt Gerbert van Aurillac aan het woord, de paus-wiskundige van het ‘merkwaardige’ jaar 1000.

    Raoul Bauer, historicus en doctor in de letteren, is emeritus hoogleraar cultuurgeschiedenis in de Associatie van de K.U.Leuven. Hij publiceerde eerder bij uitgeverij Sterck & De Vreese het boek Karel de Grote.

    ‘We raken nooit dichter bij het begin van alles. In die zin is in de moderne natuurkunde niet anders dan de theologie van de middeleeuwen, toen er ook heel diepzinnige vragen werden gesteld, zonder dat er antwoorden kwamen.’ – Heino Falcke, hoogleraar radioastronomie en astrodeeltjesfysica, Radboud Universiteit Nijmegen

     25,00
  • Wanneer dieren dromen

    De nachtzijde van het dierenbewustzijn
    David M. Peña-Guzmán
     24,90