Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekpresentatie Troost bij rouw

3 oktober 2023 om 15:30 - 17:00

Gratis

De Romeinse staatsman en redenaar Cicero verliest in 45 voor Christus zijn dochter Tullia, nog maar 32 jaar oud. Hij is er kapot van en besluit een troostgeschrift voor zichzelf te schrijven. Het werkt. Aan de hand van allerlei stoïcijnse inzichten weet hij zichzelf te troosten. Zo overtuigt hij zichzelf dat de dood nu eenmaal bij het leven hoort, en dat andere mensen, die hetzelfde overkwam, ook weer opkrabbelden door veerkracht en doorzettingsvermogen te tonen. Cicero’s Consolatio ging verloren in de oudheid. In de renaissance is het troostgeschrift gereconstrueerd op basis van de weinige overgeleverde originele fragmenten en opmerkingen van Cicero zelf over dit werk. Deze reconstructie treft u in dit boek in een Nederlandse vertaling van Jan Bloemendal, die tevens de inleiding verzorgde.

De presentatie van deze vertaling vindt plaats op dinsdag 3 oktober van 15.30 uur tot 17.00 uur (vanaf 15.00 uur inloop met koffie/thee), in het Huygens Instituut, in de kantine van het Spinhuis, Oudezijds Achterburgwal 185, Amsterdam.

Sprekers zijn ds. Els van der Wal, Dr. David Rijser en, onder voorbehoud, rabbijn Awraham Soetendorp. Jan Bloemendal zal het eerste exemplaar aanbieden aan Dr. Dirk van Miert, directeur van het Huygens Instituut. Na afloop is er een borrel en de mogelijkheid het boek aan te schaffen.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld. Wel graag hier aanmelden in verband met de zaalgrootte.
Alvast het boek bestellen? Dat kan hier: Pseudo-Cicero, Troost bij rouw: hoe verzacht je je verdriet. Een filosofisch zelfhulpboek bij rouwverwerking on de dood van een kind | ISBN 978 94 6471 095 3 | Paperback | 112 pagina’s | verkoopprijs € 17,90

Gegevens

Datum:
3 oktober 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Noordboek
Telefoon
0513490319
E-mail
info@noordboek.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Huygens Instituut, in de kantine van het Spinhuis, Oudezijds Achterburgwal 185, Amsterdam.
het Spinhuis, Oudezijds Achterburgwal 185
Amsterdam,
+ Google Maps