Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Boekviering ‘De wereld in het klein – de verrassende ontdekking van een oer-Hollands landschap’ in museum Naturalis, Leiden

8 oktober 2023 om 11:00 - 16:00

Koos Biesmeijer (directeur Naturalis) gaat op drie momenten in gesprek met de makers Caroline Waltman en Gloria (16 jaar) over hun boek ‘De wereld in het klein’.

Dit zal plaatsvinden in de arena van LifeScience op zondag 8 oktober, 11:00uur, 13:00uur en 15:00uur. Deze zaal is gratis toegankelijk, ook zonder toegangskaartje.

Rond de drie presentaties zijn Caroline en Gloria aanwezig om in gesprek te gaan over hun boek. Het boek is tijdens deze dag te koop met korting en wordt gesigneerd.

‘Bij biodiversiteit denken we vaak aan olifanten en tijgers en koraalriffen of regenwouden, dat zie je ook in ons Naturalis museum, en al die exotische en grote dieren zijn prachtig maar natuur en biodiversiteit gaat ook om je directe omgeving. Als je goed kijkt dan word je elke keer verrast. Daar gaat De wereld in het klein over en dat vind ik heel erg gaaf! Het boek inspireert enorm. Het gaat over landschap, een klein eilandje zelfs, je gevangenis zou je nog groter willen bijna en toch kan je er een heel dik en prachtig boek over schrijven, als je maar uit je ogen kijkt dan is de natuur elke keer verbazingwekkend en verrassend’. – Koos Biesmeijer (wetenschappelijk directeur bij Naturalis Biodiversity Center in Leiden.

Wanneer: Zondag 8 oktober om 11:00uur, 13:00uur en 15:00uur
Met wie: Koos Biesmeijer in gesprek met Caroline Waltman en Gloria
Waar: Museum Naturalis, zaal LifeScience
Voor praktische informatie: Naturalis.nl

‘De moeder aller salontafelboeken’ – Trouw

‘De wereld in het klein, de verrassende ontdekking van een oer-Hollands landschap’ Caroline Waltman en Gloria Waltman Flore, Noordboek 2023, 576 pagina’s, 170 x 240 mm

Gegevens

Datum:
8 oktober 2023
Tijd:
11:00 - 16:00
Site:
https://www.weekendvandewetenschap.nl/

Organisator

Weekend van de Wetenschap
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Naturalis museum Leiden
Darwinweg 2
Leiden,Zuid-Holland2300 RANederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie