De Stichting Vrienden van Fort bij Rijnauwen organiseert op zaterdag 10 februari a.s. een lezing door bioloog Luc Hoogenstein.

Luc Hoogenstein ging de uitdaging aan om in één jaar 1000 soorten in zijn tuin in Utrecht waar te nemen.
Door de covid-epidemie was ook Luc gedwongen om thuis te werken. Verre van ideaal voor een ecoloog bij Natuurmonumenten! Om zijn natuurbehoefte toch te vervullen, ging hij in de pauzes van het werk maar op zoek naar beestjes en plantjes in zijn eigen habitat.
Deze zoektocht liep volledig uit de hand en overtrof zijn stoutste verwachting, zowel qua aantal soorten als qua bijzondere waarnemingen. Hij ontdekte in zijn klimop zelfs een nieuwe soort voor Nederland!

Mijn 1000 soortentuin - Luc Hoogenstein

Mijn 1000 soortentuin – Luc Hoogenstein

Hoeveel soorten het uiteindelijk geworden zijn? Dat zal Luc uit de doeken doen in een bevlogen lezing vol leuke verhalen, anekdotes en natuurfoto’s uit eigen Utrechtse tuin.

Luc Hoogenstein is bioloog, prijswinnend natuurfotograaf en schrijver van het boek ‘Mijn 1000 soortentuin‘. Hij heeft onder andere gewerkt bij Vogelbescherming en Natuurmonumenten en is momenteel werkzaam in de duurzame energiesector.

Datum en tijd: zaterdag 10 februari om 14:00 uur. Inloop vanaf 13.30 uur. Toegangshek sluit om 13:55 uur, dus wees alsjeblieft op tijd! De lezing duurt tot ongeveer 16:00 uur.

Locatie: Kruithuis van Fort bij Rijnauwen, Vossegatsedijk 5, 3981 HS Bunnik

De kosten voor het bijwonen van deze lezing bedragen €5,- die u ter plekke contant kunt voldoen. Er is plaats voor maximaal 50 geïnteresseerden.

U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen via ons bestuurslid Rob Zakee van Stichting Vrienden van Fort bij Rijnauwen: robzakee@gmail.com.

Tekst afkomstig van de website van Fort bij Rijnauwen