Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LEZING RADIOVROUW | VERHALEN VAN EEN VROEGE VOGEL

20 april om 11:00 - 14:00

Op zaterdag 20 april organiseert De Vries Van Stockum in Den Haag een lezing met Jeannette Parramore, journalist van radioprogramma Vroege Vogels en auteur van het nieuwe boek Radiovrouw. Na de lezing kun je samen met Rogier van Vugt, hoofd Horticultuur van de Hortus Botanicus, een korte stadswandeling maken door de stad om bijzondere planten op te sporen.

Wat: Lezing en stadswandeling
Waar: De Vries Van Stockum, Den Haag (Passage 11)
Wanneer: Zaterdag 20 april 2024 | Vanaf 11:00 uur
Toegang: Gratis
Aanmelding: Ja, graag aanmelden via passage@devriesvanstockum.nl

OVER HET EVENEMENT

Tijdens dit evenement geeft Jeannette Parramore een boeiende lezing gebaseerd op haar recent uitgebrachte boek, Radiovrouw: verhalen van een vroege vogel. Samen met Rogier van Vugt, hoofd horticultuur van de Leidse Hortus Botanicus, blikt ze terug op avontuurlijke herinneringen aan gevaarlijke planten en bijzondere reportages. Denk aan de zoektocht naar een zeldzame orchidee in de duinen bij Noordwijk en de fascinerende venusvliegenvanger, die niet alleen insecten, maar ook muizen of katten vangt.

Na de lezing kunnen bezoekers met Rogier een korte wandeling maken door de stad om samen bijzondere planten te ontdekken.

OVER HET BOEK

Radiovrouw: verhalen van een vroege vogel – Jeanette Parramore

Jeannette Parramore was een vertrouwde stem in Vroege Vogels. De extreme situaties (donker, koud, eng, verdwaald) waarin zij als verslaggever soms terechtkwam, werden de bron voor haar humorvolle en sprankelende verhalen, waarin ze fictie en waarheid op een bijzondere manier vermengt. Vanzelfsprekend spelen de natuur én de verwondering daarover de hoofdrol en vertelt ze en passant hoe een radioprogramma als Vroege Vogels gemaakt wordt. Jeannette Parramore is natuurverslaggever en werkte vooral voor radio en televisie waar zij interviews, reportages en documentaires maakte. Haar radiodocumentaire Doodsverlangen (nps) werd genomineerd voor de Prix Europa 2006. Voor het populaire radio 1 programma Vroege Vogels heeft zij ruim 18 jaar gewerkt.

OVER JEANETTE PARRAMORE

Jeannette Parramore (1956) was jarenlang een vertrouwde stem in het populaire radio 1 programma Vroege Vogels. Haar avonturen  als verslaggever werden de bron voor de humorvolle en sprankelende verhalen in haar boek Radiovrouw, Verhalen van een Vroege Vogel (Noordboek 2024), waarin ze fictie en waarheid op een bijzondere manier vermengt.

OVER ROGIER VAN VUGT

Rogier van Vugt (1983) is hoofd horticultuur van de Leidse Hortus Botanicus en regelmatig te gast in Vroege Vogels. Als het gaat om een orchidee, een vleesetende plant of een penisplant dan weten de  media hem snel te vinden, maar over een begonia kan hij minstens zo enthousiast vertellen.

Organisator

De Vries Van Stockum
Bekijk de site van Organisator

Locatie

De Vries Van Stockum
Passage 11
Den Haag,2511 AB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie