Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weemoedige Voskuilwandeling

20 april om 13:30 - 18:30

Weemoedige Voskuilwandeling

 zaterdag 20 april, 13.30 uur – Startpunt: Antiquariaat Colette, Den Haag

 

Op de hoek van het Pomonaplein tsjielpten in een boom wat mussen, alsof het lente werd.

Uit de christelijk-gereformeerde kerk klonk traag gezang – op zaterdagmiddag! Er stonden een stuk of tien fietsen tegen de gevel. Misschien een koor dat oefende. Ze staken de Laan

van Eik en Duinen over en liepen over het Weigeliaplein en daarna over het Gagelplein: door huizen ingesloten pleinen, zonder verkeer, met een of twee verborgen toegangswegen. Het was er verlaten, een vreemde, onwereldse stilte, zoals die er alleen in Den Haag kon hangen […] J.J. Voskuil – Het Bureau 5 – En ook weemoedigheid

 

Wie Maarten Koning leest, denkt automatisch aan Amsterdam. Maar de schrijver J.J. Voskuil, en zijn vrouw Lousje groeiden op in de Haagse Vruchtenbuurt. In de recent verschenen roman Het Genootschap van Wim Huijser lijkt het lot Maarten en Nicolien naar de geboortegrond van hun schepper te leiden. Voor het waar en wat precies gaan we op zaterdagmiddag 20 april samen met de Hagenaren Joop Berding en Jean-Pierre Geelen aan de wandel.

Startpunt in Den Haag is Antiquariaat Colette, Reinkenstraat 45. Na de welkomstwoorden (met koffie of thee) pakken we tram 3 of 34 richting de Vruchtenbuurt en stappen uit op halte Azaleastraat. De Voskuilwandeling kan nu echt beginnen!

Onderweg nemen Joop en Wim de deelnemers op diverse plaatsen mee terug naar de jonge jaren van Han en Lousje, en de weemoedige wandelingen van Maarten en Nicolien.

De wandeling eindigt bij Bistro Café Loft, Pomonaplein 49a, waar onder het genot van een drankje nog een laatste hoofdstukje wordt gelezen.

 

De bomen ruisten licht. Boven de waan van de dag uit klonk weemoedig de zang van

een merel. Wim Huijser – Het Genootschap

 

Wandel je mee? Stuur een mail naar info@wimhuijser.nl. De wandelafstand is ca. 6 km. Deelname gratis; ov en drankjes voor eigen rekening. Het aantal deelnemers is beperkt.

Organisator

Wim Huijser
E-mail
info@wimhuijser.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Antiquaritaat Colette
Reinkenstraat 45
Den Haag, 2517 CP Nederland
+ Google Maps