Ontwerp je eigen voedselbos

Louis de Jaeger

 39,95

Eetbare landschappen, bostuinen, plukbosjes of nog beter: een voedselbos. Klinkt heerlijk toch? Voedselbossen worden hoe langer hoe populairder als invulling van de tuin of grotere landschappen. Het is een landschapsinrichting waarbij voedselproductie, beleving en natuur samen komen. Een voedselbos dompelt je onder in je eigen groene oase met gratis, super lekker en gezonde groenten en fruit. Een mooie, natuurlijke, biodiverse omgeving met verschillende soorten planten, bijen, vlinders, vogels, egels …

In dit standaardwerk neemt voedselbosontwerper Louis De Jaeger je mee door alle stappen van het realiseren van je eigen paradijs op aarde. Van ontwerp en aanplant tot onderhoud, oogsten en verwerken tot zelfs verkopen.

Louis De Jaeger richtte het Food Forest Institute op en stichtte het tuin- en landschapsarchitectenbureau Commensalist waarmee hij voedselbossen en eetbare landschappen van 20 vierkante meter tot projecten van 400 hectare ontwerpt. Nu zet hij zich in om zoveel mogelijk oppervlakte grond te transformeren in voedselbossen en agro-ecologie.

In dit boek nodigt Louis De Jaeger de lezer aan om systematisch het voedselbos van zijn dromen te ontwerpen – Martin Crawford, Food Forest Expert

De details zijn zeer indrukwekkend in dit boek – Geoff Lawton, Permaculture expert

Louis de Jaeger’s boek is fantastisch. Het is de meest gedetailleerde kijk op plantafstanden die ik ooit heb gezien.

Afmeting:
269x207x30 mm
Gewicht:
1506 gram
ISBN:
9789056158842
Verschijningsvorm:
Hardcover
Druk:
1
Aantal pagina's:
384
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Taal:
Nederlands
Uitgiftedatum:
15-03-2023

Gerelateerde boeken

  • Fwiet! Fwiet!

    De passie van het vogelkijken
    Begijn Le Bleu
     22,50

    Fwiet! Fwiet!

    Begijn Le Bleu is een bekend cabaretier, maar zijn grote passie is vogels kijken. In Fwiet! Fwiet! verkent hij met zijn fijne pen de wonderlijke wereld van vogels en vogelaars. Je leert waarom de frêle pootjes van vogels niet bevriezen, waaraan de snip zijn naam dankt, wat takkelingen zijn of honkmannen. En er is meer. Begijn is een meester van het woord. Hij maakt je deelgenoot van zijn ervaringen én zijn passie. Wanneer hij beschrijft hoe een rietzangertje als een acrobaat zit te wiegen op een rietstengel, begrijp je zijn verwondering over zoveel eenvoudige schoonheid. Je hebt spijt dat je niet zelf de groenling ziet wegfladderen als een vliegend kleurboekje van groene en gele spatten.
    In dit boek zijn QR-codes opgenomen die leiden naar de succesvolle podcast-reeks Fwiet! Fwiet! Urenlang luisterplezier voor vogelaars, natuurliefhebbers en iedereen die meer willen weten over alles wat vliegt en veren heeft.
    Begijn Le Bleu won in 2005 de jury- en publieksprijs van het cabaretfestival Cameretten in Rotterdam. Het was de start van een succesvolle carrière als stand-up comedian en cabaretier.

     22,50
  • Ontwerp je eigen voedselbos werkboek

    Dit schitterende en handige werkboek is gratis en hoort bij het boek ‘Ontwerp je eigen voedselbos’.

     0,00
  • De scharrelaar 2020/1

    Diverse auteurs
     14,99

    De scharrelaar 2020/1

    Een nieuwe lente, een nieuwe Scharrelaar! De lente-editie van De scharrelaar staat weer boordevol met gedichten, verhalen en beschouwingen over vogels in binnen- en buitenland.

    ‘De scharrelaar’ is een literair tijdschrift voor vogelliefhebbers, geschreven door diverse auteurs. In deze overvolle lente-editie 2020 van De scharrelaar, het derde nummer alweer, vindt u onder meer bijdragen van Willem Jan Otten en Daan Remmerts de Vries. Verder schrijft Marja Vuijsje over de kauwen op haar balkon, vertelt Bert Keizer over de helaas uitgestorven trekduif, beschrijft gevangenispsychiater Yolande de Kok de vogels in de nor en bejubelt Saskia van Loenen de paria van het stadspark: de halsbandparkiet.

     14,99
  • 50 knopen die je moet kennen

    Leer knopen leggen voor zeilsport, klimmen, kamperen en veel meer
    Marty Allen
     15,00