Aantal 1–12 van 22 totaal

  • Handboek patisserie

    Alle regels van de kunst in de praktijk
    Ferrandi
     75,00
  • Dineren in Rome

    Een geschiedenis van de Romeinse wereld in één maaltijd
    Andreas Viestad
     24,90
  • Wild en zoet

    101 seizoensdesserten met zelfgeplukte ingrediënten
    Rachel Lambert
     24,90
  • Vegan voor altijd

    De beste traditionele plantaardige recepten van de wereld
    Katharina Seiser
     29,90
  • Kunst en Koken

    Kookboek van Keramiekmuseum Princessehof
    Karin Gailard
     49,95
  • Art and Cooking

    Karin Gailard, Petra Hesmerg
     49,95
  • Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • De smaak van het bos

    Verzamelen, beleven, ontdekken, genieten
    Bernadette Wörndl
     24,95
  • Eetgenot

    Over voedselproductie en lekker eten
    Jacques Meerman
     22,50

    Eetgenot

    Eetgenot is diepgeworteld in onze hersenen en cultuur, maar is ook een geliefd doelwit in de huidige samenleving. Wetenschappers, vegans, fabrikanten, artsen, politici, supermarkten, influencers… Ze buitelen over elkaar heen met redenen om niet te genieten van het vele voedsel om ons heen. Intussen nadert een wereldwijde klimaatramp, waardoor we op voedselgebied een nieuwe weg zullen moeten vinden. Dat gaat beter als er iets te genieten valt. Jacques Meerman laat zien op welke manieren dit kan en beschrijft talloze voorbeelden uit vroegere en andere culturen. Eetgenot is daarmee een hoopvol en opgewekt boek.

    Jacques Meerman schrijft, blogt en vertaalt over eten in het algemeen en over de geschiedenis daarvan. Hij werd onder andere bekend met zijn Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken en zijn Mediterraneo.

     22,50
  • Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard

    Wijn, natuur, cultuur, gastronomie
    Gido van Imschoot
     29,95

    Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard

    Dichtbij vakanties en weekendjes weg in de wijngaard neemt je mee voor korte ontdekkingstochten in eigen land, en over de grens bij onze buren. Gido Van Imschoot zocht gastvrije wijnbouwers uit in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg. Zij laten je met plezier kennismaken met hun domein, hun wijn en hun passie. De wijnboeren reiken ook tips aan over unieke plekken, waar je lekker kunt eten, en de mooiste wandel- en fietspaden in de regio.

    Geniet op het terras van de Apostelhoeve, waar je een heerlijk uitzicht hebt op de stad Maastricht of wandel met Nicolas door zijn golvende wijngaarden rond Domaine des Hêtres in de regio Luik. Ruik en proef de zilte Zeeuwse lucht waar Johan met passie zijn heerlijke wijnen maakt of laat je verrassen door de ‘Urban Winery’ op honderd meter van de Onze-Lieve-Vrouwetoren in Antwerpen …

    Gido Van Imschoot is Master Sommelier, culinair journalist, Belgisch Wijnambassadeur en erevoorzitter van de Vereniging Vlaamse Sommeliers

     29,95
  • In het wild geplukt

    Eetbare wilde kruiden, bloemen, zaden & wortels verzamelen & bereiden
    Lieve Galle
     24,95

    In het wild geplukt

    De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …

    Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.

     24,95