Atlas van de verrassende kaarten
€ 29,90
Deze atlas bevat veertig kaarten die ons uitnodigen om ons beeld van de wereld te herzien. De kaarten zijn stuk voor stuk ongebruikelijk. Sommige zijn met bijzondere technieken gemaakt, of vanuit een onverwacht perspectief, weer andere stellen onze culturele normen ter discussie of hebben een verrassend onderwerp. Zo laten de kaarten ons anders kijken naar geografie, maar ook naar zaken als migratie, klimaat, ons brein, transport, zwaartekracht en veel meer.
De zorgvuldig samengestelde selectie van kaarten beslaat vele eeuwen. We gaan van eeuwenoude perkamentrollen via inheemse cartografie naar de meest geavanceerde digitale creaties. Elke kaart vertelt een verhaal, onthult een waarheid of inspireert een revolutie.
Gerelateerde boeken
-
-
Planta Sapiens
€ 27,90Planta Sapiens neemt ons mee in een nieuw wetenschapsgebied: plantenneurobiologie. Planten beschikken over cellen die elektrische signalen versturen en ontvangen. Deze cellen fungeren feitelijk als neuronen en stellen planten in staat om complexe problemen op te lossen. Zijn planten dan ook bewust? Jazeker. Hebben ze herinneringen? Jazeker! Ze hebben een eigen vorm van intelligentie, die tot nu toe onderbelicht is gebleven. Planten kunnen vooruitplannen, leren, familieleden herkennen, risico’s inschatten en beslissingen nemen. Ze kunnen zelfs in slaap worden gebracht.
Plantenonderzoeker en filosoof Paco Calvo vertelt in dit boek over zijn baanbrekende onderzoek naar plantbewustzijn. Hij vertelt over opmerkelijke proeven waarbij planten al even opmerkelijk gedrag vertonen.
-
Past het dier nog op ons bord?
€ 19,90Past het dier nog op ons bord? Deze vraag houdt de Wageningse wetenschapper Imke de Boer al lange tijd bezig. De huidige veehouderij draagt bij aan de klimaatcrisis en het verlies van biodiversiteit. Moeten we daarom allemaal veganist worden? Misschien niet. Het is mogelijk dieren alleen nog te voeren met biomassa die wijzelf toch niet kunnen eten, zoals reststromen en gras. Dan past een beetje dierlijk voedsel wel in een duurzaam dieet. Maar is zo’n dieet nog wel gezond voor ons? En willen we überhaupt nog wel dieren houden en doden voor de productie van ons voedsel?
Dit boek neemt je mee op een persoonlijke reis langs al deze vragen, en biedt de wetenschappelijke basis die nodig is voor het formuleren van antwoorden.Imke J.M. de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen University & Research en heeft het bedrijf De Boer en Voedsel. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Voor haar visie daarop ontving ze, samen met haar team, de prestigieuze Rockefeller Food System Vision Prize.
-





