Megahaai

Het verhaal van het grootste en meest mysterieuze roofdier dat ooit leefde
Emma Flannery, Tim Flannery

 19,90

Let op! Verwacht rond 17-04-2024

Stel je een woeste zeejager voor van wel twintig meter lang die twee keer zo zwaar is als een bultrugwalvis en tien keer zo hoog als de Tyrannosaurus rex. Met kaken die twee meter wijd open kunnen gaan en volgepropt zijn met 276 gekartelde hoektanden. Deze reuzenhaai, de megalodon, zwom nog maar drie miljoen jaar geleden rond. Dat is nog maar kort geleden als je dat vergelijkt met de dinosauriërs, die 66 miljoen jaar geleden werden uitgeroeid. Toch zijn er nauwelijks vondsten van tanden en wervels bekend; zijn bestaan is gehuld in mysteriën … tot nu.

Tim Flannery en zijn dochter Emma vertellen voor het eerst het spannende verhaal van de reuzenhaai, een mijlpaal in de paleontologie. Megahaai is de biografie van het ultieme roofdier en beschrijft de zoektocht naar de mystificatie van deze kolos die vrijwel zonder een spoor achter te laten van de aardbodem verdween. De auteurs onthullen waar en hoe hij leefde en bespreken de theorieën rond zijn bestaan, inclusief de verhalen die suggereren dat hij misschien nog rondspookt in de diepte van de oceanen.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
208
Druk:
1
Datum verwacht:
17-04-2024
ISBN:
9789464711769

Gerelateerde boeken

  • De complete kleurengids voor de tuin

    Francis Peeters, Guy Vandersande
     34,90
  • Historia naturalis: de avibus

    Vogels in de cultuur
    Marcel De Cleene
     39,95

    Historia naturalis: de avibus

    In de roep van de kievit kan men ‘komm mit’ horen, daardoor werd de vogel symbool van de dood: als er een kievit in de buurt was, leidde men daaruit een sterfgeval af. Grote, trekkende watervogels als zwanen, kraanvogels, reigers en ooievaars brachten kinderzieltjes mee uit het Andere Land, die dan in hetzelfde jaar geboren zouden worden. Het populaire verhaaltje dat ooievaars baby’tjes aan huis brachten vindt hier zijn oorsprong. Gieren en raven die over het slagveld zweefden waren voortekenen van een veldslag die slecht zou aflopen. Duitse boeren meenden de prijs van graan af te kunnen leiden uit het aantal roepjes van de kwartel …

    Historia naturalis de avibus brengt natuur en cultuur samen. Het boek legt verbanden en openbaart grensverleggende inzichten in de belangrijke rol die vogels spelen in de symboliek, emblemen, heraldiek, rituelen, mythologie, devotie, magie, volksgeloof en in onze taal.

    Een bijzonder rijke informatiebron, prachtig geïllustreerd met ingekleurde gravures van vogels uit de Histoire Naturelle van Georges-Louis Leclerc de Buffon.

    Emeritus prof. dr. Marcel De Cleene is plantenfysioloog. Hij was werkzaam aan de Universiteit Gent.

     39,95
  • Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • IJle populieren

    Volksboom in een veranderend landschap
    Wim Huijser
     24,95

    IJle populieren

    Iedereen kent de populier van de karakteristieke, lange rijen in het landschap. Een echte Hollandse boom, die voor veel doeleinden wordt ingezet. Maar de populier dreigt langzamerhand te verdwijnen. Vooroordelen en gebrek aan kennis lijken de boomsoort in het nauw te brengen. De vraag is hoe dat tij te keren is. Wim Huijser maakte een rondreis door populierenland. In Nederland en Vlaanderen sprak hij met kwekers, wetenschappers, landschapsarchitecten, bosbouwers, boswachters, boomspecialisten, terreinbeheerders, beleidsmakers, houtverwerkers en beeldend kunstenaars. Mensen die zich vanuit verschillende vakgebieden en fascinaties nauw bij de populier betrokken voelen. Het resultaat is een levendig en boeiend verhaal over de icoon van het Hollandse landschap.

    Wim Huijser is boom- en landschapsliefhebber en schrijft in boeken en tijdschriften over het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Het liefst schrijft hij over de ontwikkelingen in het Nederlandse cultuurlandschap en de invloed daarvan op de mens.

     24,95