Megahaai

Het verhaal van het grootste en meest mysterieuze roofdier dat ooit leefde
Emma Flannery, Tim Flannery

 19,90

Let op! Verwacht rond 10-06-2024

Stel je een woeste zeejager voor van wel twintig meter lang die twee keer zo zwaar is als een bultrugwalvis en tien keer zo hoog als de Tyrannosaurus rex. Met kaken die twee meter wijd open kunnen gaan en volgepropt zijn met 276 gekartelde hoektanden. Deze reuzenhaai, de megalodon, zwom nog maar drie miljoen jaar geleden rond. Dat is nog maar kort geleden als je dat vergelijkt met de dinosauriërs, die 66 miljoen jaar geleden werden uitgeroeid. Toch zijn er nauwelijks vondsten van tanden en wervels bekend; zijn bestaan is gehuld in mysteriën … tot nu.

Tim Flannery en zijn dochter Emma vertellen voor het eerst het spannende verhaal van de reuzenhaai, een mijlpaal in de paleontologie. Megahaai is de biografie van het ultieme roofdier en beschrijft de zoektocht naar de mystificatie van deze kolos die vrijwel zonder een spoor achter te laten van de aardbodem verdween. De auteurs onthullen waar en hoe hij leefde en bespreken de theorieën rond zijn bestaan, inclusief de verhalen die suggereren dat hij misschien nog rondspookt in de diepte van de oceanen.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
208
Druk:
1
Datum verwacht:
10-06-2024
ISBN:
9789464711769

Gerelateerde boeken

 • Uitgestorven

  Op plantenjacht rond de wereld
  Maarten Christenhusz, Rafaël Govaerts
   59,90

  Uitgestorven

  In ware detectivestijl!

  De meeste mensen kunnen een dier noemen dat van de aardbodem is verdwenen. De dodo is bijvoorbeeld zo’n icoon. Over het uitsterven van planten daarentegen is over het algemeen weinig bekend.

  Botanici Maarten Christenhusz en Rafaël Govaerts nemen u mee op een reis rond de wereld en presenteren in ware detectivestijl hoe plantenjagers soorten ontdekken waarvan men aannam dat ze niet meer voorkwamen. Vaak is men er niet helemaal zeker van dat planten voor altijd verdwenen zijn, en dan moeten ze worden opgespoord. Oorzaken? De introductie van grazers, bouwwoede, klimaatverandering, toerisme, verdwijnen van biotopen, te vaak maaien van weiden …

  Maar niet alles is verloren. De auteurs benadrukken dat bedreigde soorten weer in aantal kunnen toenemen wanneer de omstandigheden ten goede keren. Zaden kunnen immers vele jaren in de grond liggen ‘wachten’. Ook tuinen spelen een belangrijke rol, ze kunnen herintroducties faciliteren wanneer een soort plaatselijk of wereldwijd is verdwenen.

  Dit rijk geïllustreerde boek laat de diversiteit aan planten zien die we zijn kwijtgeraakt, maar inspireert ook om er iets aan te doen. Je kunt zelfs je eigen uitgestorven plant kweken.

  Dr. Maarten J.M. Christenhusz MSc, PhD, FLS, een Nederlandse bioloog, natuurhistoricus en auteur, en reist de wereld rond om nieuwe en verloren gegane plantensoorten te ontdekken. Hij ontdekte 37 nieuwe soorten, acht nieuwe geslachten en drie nieuwe plantenfamilies. Rafaël H. A. Govaerts BSc, FLS, een Belgische bioloog, probeert sinds zijn tienerjaren uitgestorven planten terug te vinden. Momenteel werkt hij in de Royal Botanic Gardens, Kew in Londen.

   59,90
 • Op Pieterpad

  Wim Huijser
   19,90
 • De wereld in het klein

  De verrassende ontdekking van een oer-Hollands landschap
  Caroline Waltman, Gloria Waltman Flore
   49,90
 • De Duiven van Temminck en Knip

  Alexander Reeuwijk, Hay Wijnhoven
   35,00