Blommen

Wolfgang Hensel

 12,90

Oersetting en bewurking Sake P. Roodbergen

Yn dizze natoergids fine jo alles wat jo nedich hawwe om wylde planten te plak te bringen:
* In seleksje fan mear as twahûndert fan de bekendste en meast opfallende wylde planten yn ús lân, mei in ekstra aksint op Fryslân
* In ynformatyf oersjoch fan skaaimerken dy’t nedich binne foar korrekte determinaasje yn ien eachopslach
* Ynteressante ynformaasje oer de ekology fan de soart yn de begeliedende tekst
* Moaie foto’s as help by de determinaasje
* In tekening of detailfoto foar ferdúdliking

Ekstra:
In Yndeks mei alle Hollânske en wittenskiplike nammen, en de Fryske nammen lykas dy troch de Fryske Akademy fêststeld binne yn septimber fan it jier 2009

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Fries
Uitgeverij:
Bornmeer, Uitgeverij
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
Uitgiftedatum:
25-04-2013
Gewicht:
276 gram
Afmeting:
181x111x13 mm
ISBN:
9789056152918

Gerelateerde boeken

 • Fauna en Flora van het Zoniënwoud

  Bart Muys, Hans Baeté, Toni Llobet
  2021-02-25
   17,50

  Fauna en Flora van het Zoniënwoud

  Het zoniënwoud is erkend als Unesco Werelderfgoed ‘Oude en ongerepte beukenbossen’. Een mooie titel voor een bos dat al in Latijnse oorkonden uit de 12de eeuw vermeld wordt. Het uitgestrekte bos was door de eeuwen heen het favoriete jachtterrein van hertogen en vorsten. Ondanks een grondverkoop gevolgd door een grootschalige ontbossing in de jaren na 1830 is het bosgebied in de Brusselse rand nog steeds meer dan 5.000 ha groot.

  De natuurgids Fauna en Flora van het Zoniënwoud nodigt uit tot ontdekking in het mooiste stadsbos van Europa. Voor beginners de ideale start om planten en dieren uit hun omgeving te leren kennen, voor natuurkenners de sleutel tot het ontdekken van nieuwe plant- en diergroepen. De gidsen zijn geïllustreerd met prachtige diarama’s van de leefgebieden en honderden levensechte illustraties van de soorten door de bekende Catalaanse natuurillustrator Toni Llobet, aangevuld met deskundige tekst door veldecoloog Hans Baeté onder de wetenschappelijke leiding van Prof. Bart Muys van de KU Leuven.

  De natuurgids Fauna en flora van het Zoniënwoud is de eerste uitgave in een nieuwe reeks schitterende veldgidsen voor belangrijke natuurgebieden in de Benelux. Uniek voor deze veldgidsen is dat ze een natuurgebied exhaustief belichten: zowel planten, zwammen, vogels, insecten, zoogdieren enz. komen aan bod. Zo kan de wandelaar met één gids in de hand zijn ontdekkingstocht door het gebied starten.

   17,50
 • Bomen beter begrijpen

  Willem Peeters
  2023-03-31 2023-03-31
   27,50
 • Het bewustzijn van de bij

  Verrassend onderzoek naar de intelligentie van bijen
  Lars Chittka
  2022-11-25
   32,90
 • De Wadden

  De mooiste plekken . Unieke natuurbeleving. Alle seizoenen
  Ruben Smit
  2019-05-17
   19,90

  De Wadden

  Beleef het WAD

  Verbaas je over het geluid van eb en vloed. Geniet van de wolken vogels en badende zeehonden. Kijk naar de schitterende sterrenhemel en maak een spectaculaire zonsopgang mee. De Waddenzee biedt dit allemaal, en nog veel meer.

  Deze gids is ideaal om de plekken te vinden waar je unieke natuurervaringen op kunt doen. Ruben Smit – de bekende filmer/fotograaf – neemt je mee naar zijn favoriete plekken die onderverdeeld zijn in hotspots op de eilanden en aan de Friese, Groningse en Noord-Hollandse wadkust. Aan de hand van informatieve kaartjes, beschrijvingen en spectaculaire fotografie laat hij als geen ander zien hoe en waar je dit geweldige gebied, dat in 2009 is aangewezen als Unesco Werelderfgoed, het beste kunt ervaren. Alle plekken zijn gemakkelijk wandelend of per fiets en met de auto te bereiken.

  Ruben Smit (1971) is gepassioneerd ecoloog en filmmaker/ fotograaf. Met zijn werk heeft hij vele nationale en internationale prijzen gewonnen, waaronder BBC Wildlife Photographer of the Year in the categorie ‘Diergedrag’. Zijn films ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘Wad’ werden een doorslaand succes in de bioscoop. Zijn jarenlange ervaring in de Nederlandse natuur en vooral op de Wadden, maken hem tot de beste ‘reisleider’ voor de Wadden die je je kan voorstellen.

   19,90