De brilslang, de boktor en andere dieren

Filosofische fabels uit het bos van Pan
Jan B. Bouwstra

 19,90

Let op! Verwacht rond 22-08-2024

In honderd korte fabels maken we kennis met de dieren in het bos. En dieren zijn precies als mensen. Ze denken na over hun leven en praten over wat hen bezighoudt: liefde, schoonheid, macht, vriendschap, tijd, taal, identiteit en nog veel meer.
De fabels van Jan Bouwstra kenmerken zich door milde humor. Ze hebben de vorm van kleine, lichtvoetige, filosofische dialogen. Veel dierenpersonages keren regelmatig terug: de brilslang en de uil, de neushoorn en de olifant, de krekel en de egel, de muis en de kikker, de mol, de padden, de boktor, de eekhoorn, de ekster en de merel en vele anderen. En ze hebben zo hun eigen kijk op het leven.
Is er al een opvolger voor Toon Tellegen? Jazeker: Jan Bouwstra

Jan Bouwstra is fabelmaker, dichter en biochemicus.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
208
Druk:
1
Datum verwacht:
22-08-2024
ISBN:
9789464711974

Gerelateerde boeken

 • Zoöpolis

  Een politieke theorie van dierenrechten
  Sue Donaldson, Will Kymlicka
   29,90
 • Filosoferen in de TBS

  Het gesprek tussen een geestelijk verzorger en een TBS’er
  Okke Wisse
   17,90
 • Vriendschap

  Marcus Tullius Cicero
   17,90
 • Filosofen te koop

  Lucianus, de befaamde Griekse satiricus uit de 2e eeuw, voert Zeus en Hermes op als slavenhandelaren. Vandaag hebben ze bekende filosofen in de aanbieding. Wie koopt Diogenes? Hij helpt je om te ontspullen, maar erg beleefd is hij niet. En wie neemt Socrates? Hij houdt meer van de ziel dan van het lichaam, dus zal hij je zoon heus met rust laten. Dan hebben we nog Pythagoras, die goddelijke filosoof die weigert om bonen te eten. En Chrysippus, een aanrader als je in logica verstrikt wilt raken. Of bied op Pyrrias, de filosoof die beweert dat niets werkelijk bestaat, waardoor hijzelf helaas ook tot niets in staat is. Speciale aanbieding: bij Heraclitus, de somberaar, krijgt je de altijd lachende Democritus cadeau. Een heerlijke satire waarin we de Griekse filosofen leren kennen.

   14,90