De ecologische samenleving
€ 24,90
Nu we geconfronteerd worden met een ecologische catastrofe en een existentiële crisis in de vorm van de drie-eenheid klimaatverandering, biodiversiteitsverlies en milieuvervuiling blijkt de economische samenleving een heilloze, doodlopende weg. We zullen ons als mensheid opnieuw moeten uitvinden als goede aardebewoners.
Dit boek beschrijft de contouren van een ecologische samenleving waarin de mens een constructief onderdeel van het verweven leven op aarde wordt en de natuurlijke principes en patronen in acht neemt. Kees Klomp laat 25 gerenommeerde essayisten vanuit hun expertise een aspect van de ecologie belichten; van wetenschap tot spiritualiteit, van onderwijs tot organisatie, en van gebiedsontwikkeling tot cultuur. Tezamen vormen deze essays een betekenisvolle bloemlezing van een florerende toekomst voor al het leven op aarde.
Met bijdragen van Matthijs Schouten, Jessica den Outer, Willem Ferwerda, Leen Gorissen, Pim Martens & Carijn Beumer, Gert Biesta, Koos Biesmeijer, Tim van Hattum, Bram Büscher & Esther Turnhout, Nynke Laverman, Noelle Aarts & Anne Vanderveen, Hans Stegeman & Danijela Piljic, Ann Sterckx, Anne van Leeuwen, Ellen Weerman & Hanneke van Leur, Ewelina Schraven, Felix van Hoften, Klaas Kuitenbrouwer, Marian Stuiver & Lizzy Peerenboom, Nadine Maarhuis, Patrick Nullens, Rik van der Linden, An Kramer en Chris Julien.
Gerelateerde boeken
-
In het wild geplukt
De groenten en fruit die we in de winkel kopen hebben weinig smaak en bieden een fractie aan mineralen en andere voedingsstoffen in vergelijking met de uiterst voedzame wilde varianten. Wilde planten zijn dé missing link in ons voedingspatroon. De 36 planten in dit boek komen stuk voor stuk vrij algemeen voor in Nederland en België. Je vindt ze vaak op verrassende plekken: in je tuin, tussen de straatstenen, in de berm of onder je voeten. Ze bieden een nieuwe smaakervaring en hebben verschillende onderdelen die eetbaar zijn. Maar planten in de natuur plukken betekent zoveel meer dan enkel een smaakbom boordevol voedingsstoffen verzamelen. Het is een zintuiglijk avontuur. Je brengt meer tijd door in de buitenlucht, voelt de zon op je huid, je hoort de vogels zingen, je ruikt de aarde en de bloemen. Je voelt je verbonden, deel van het grote geheel. De lekkere recepten nodigen uit om het verzamelde plantaardig wild te bereiden tot heerlijke smoothies, lekkere salades, dips, pesto’s of kruidenazijntjes …
Lieve Galle is herboriste en wildplukexperte. Ze geeft lezingen, verzorgt excursies, kruidenworkshops en jaaropleidingen wildpluk.
-
-