De smaak van Wallonië en de Ardennen
€ 34,90
Kristien Hansebout ging een jaar lang op zoek naar 365 smakelijke en authentieke plekken. Ze vond wijnbouwers, kaasmakers, artisanale brouwers, chocolatiers, imkers, landbouwers in de kleinste dorpjes en vaak verscholen achter gewone gevels. Ze ontmoette bevlogen mensen met liefde voor hun ambacht en verzamelde bijzondere verhalen.
Het resultaat is een uniek belevingsboek met fietstochten, auto- of motortochten en wandelingen, verspreid over alle provincies van Wallonië en de Ardennen. Goed voor honderden kilometers smulroutes langs pittoreske Waalse wegen, met telkens enkele culinaire stops bij enthousiaste producenten die u als toerist op ontdekkingstocht met open armen ontvangen.
Het boek leest als een menukaart. Neem dus vooraf de tijd om te grasduinen.
Waarom zou je van jouw uitstap geen twee- of driedaagse maken en overnachten in een van de vele sympathieke adresjes uit het boek? Alle routes vind je op handige kaarten maar ook online in de vorm van GPX-tracks en QR-codes.
Kristien Hansebout specialiseerde zich met haar bedrijf Parkoers in de ontwikkeling van routes op maat. Ze publiceerde bij Sterck & De Vreese Vlak fietsen in de Ardennen (vijfde druk) en Wallonië en de Ardennen – 365 buitengewone plekken (14.000 verkochte exemplaren).
Gerelateerde boeken
-
-
-
Gebak met groenten
In Gebak met groenten neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar de wondere wereld van zoet gebak en desserts met groenten. Brownies met courgette? Koekjes met broccoli? Of wat dacht je van crème brûlée met pompoen? Niets is te gek voor Vegamuze! In dit unieke bakboek leer je hoe je het allerlekkerste vegan gebak op tafel kunt toveren, en dat allemaal met groenten in de hoofdrol. Aan de hand van 45 inspirerende recepten, een explosie aan persoonlijke anekdotes en baktips ontdek je hoe lekker zoet gebak met groenten kan zijn. Van klassieke desserts als Boules de Berlins en wortelcake, tot inventieve en knotsgekke toetjes zoals glühweincake met witloof en cheesecake met asperges.
-
Tomaat
‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.