Droogteplanten

Aurélien Davroux

 27,90

Droogteplanten is een inspirerende gids die meer dan 450 droogtebestendige plantensoorten toont voor grote en kleine tuinen die geschikt zijn voor alle omstandigheden. We worden tenslotte geconfronteerd met grote klimatologische uitdagingen, waardoor het noodzakelijk is planten in onze tuin toe te passen die geen of vrijwel geen water nodig hebben. We zullen onze tuinen daarop moeten aanpassen.

Droogteplanten is een zeer volledige en goed geïllustreerde gids, die zicht niet beperkt tot mediterrane planten. De planten zijn gegroepeerd naar soorten die bij elkaar passen wat een snelle selectie mogelijk maakt, afhankelijk van de smaak en de behoeften van de gebruiker én van de mogelijkheden die de tuin biedt. De auteur geeft daarnaast ook veel tips over technieken om de waterbehoefte in een tuin te verminderen en hoe om te gaan droge plekken in de tuin, zowel in de zon als in zwaar beschaduwde plaatsen.

Aurélien Davroux is tuinbouwkundig ingenieur en botanisch adviseur. Hij heeft een adviesbureau opgericht om zijn klanten duurzame oplossingen te bieden voor de ontwikkeling en het beheer van planten in de stedelijke omgeving.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
312
Druk:
1
ISBN:
9789464710151
Uitgiftedatum:
07-06-2023
Gewicht:
799 gram
Afmeting:
220x171x23 mm

Gerelateerde boeken

  • Wildplukken in de stad

    Eetbare wilde planten dicht bij huis
    Klaske Kamstra, Wross Lawrence
     19,95
  • De redding van het laatste grote natte heideveld van Nederland

    Nederland heeft nog maar weinig natuur. Tenminste, volgens Europese begrippen. En toch – ons land had nog veel natuurarmer kunnen zijn. Rond 1900 maakte een groep landgenoten zich druk om de vele duizenden hectaren natuur, die jaarlijks werden ontgonnen en gecultiveerd voor economische activiteiten. Karakteristieke en cultuurhistorisch belangrijke landschappen gingen verloren, en de toen nog rijke flora en fauna kreeg klap na klap. Onder invloed van de honger naar grond voor onder meer landbouw en stadsuitbreiding ging Nederland op de schop, en veranderde onherkenbaar.

    Dit boek beschrijft hoe de kaalslag van natuur, landschap en erfgoed voor een deel is voorkomen. Het is een eerbetoon aan de enorme inzet van natuurbeschermers zoals de in Nederland beroemde onderwijzer, schrijver en natuurbeschermer Jac. P. Thijsse en vele gelijkgestemden. Dankzij hen telt Nederland nog enkele honderdduizenden hectaren natuur, karakteristiek landschap en erfgoed, voor altijd bewaakt en beheerd door diverse natuurbeschermingsorganisaties.

    In dit boek wordt stilgestaan bij de moeite die het de natuurbeschermers kostte om te redden wat er te redden viel, in het hele land. Zo ook in Drenthe. Daar lukte het ruim 90 jaar geleden om – met grote moeite – heidegronden in het huidige Nationaal Park Dwingelderveld in Zuidwest-Drenthe te redden van ontginning. Zo werd het grootste aaneengesloten natte heideveld van Nederland gered, een karakteristiek landschap dat bijna verloren was gegaan

     17,50
  • Aarde-emoties

    Een nieuwe taal voor een nieuwe wereld
    Glenn A. Albrecht
     34,90
  • Veldgids Paardenbloemen

    Taxonomie – herkenning – ecologie
    Erik van den Ham, Karst Meijer
     29,90