Een jaar in mijn tuin
€ 25,00
Jacqueline van der Kloet neemt u mee de tuin in. In twaalf hoofdstukken vertelt ze wat de tuin maand na maand mooi en bijzonder maakt, en wat er door het jaar heen moet gebeuren. Door middel van uitstapjes naar haar vele (internationale) ontwerpprojecten wordt de lezer ondergedompeld in de wereld van tuinen en planten. De vele foto’s geven inspiratie en uitleg en vormen tegelijk een perfect beeld van een jaar in de tuin. Bijzonder zijn de twaalf vaste standpunten die elke maand gefotografeerd zijn, waardoor een volstrekt uniek beeld ontstaat van de tuin door het jaar heen.
Jacqueline van der Kloet is een internationaal befaamde tuin- en landschapsontwerper met een enorme kennis van planten en plantcombinaties, en met name van combinaties van vaste planten en bollen. Regelmatig wordt ze gevraagd een bijdrage te leveren aan grote projecten in binnen en buitenland, waaronder beplanting voor de uitbreiding bij het Concertgebouw in Amsterdam.
‘Ik ken niemand die zoveel ervaring en kennis heeft op het gebied van ontwerpen met bollen. Ze is onverslaanbaar.’ Piet Oudolf
Gerelateerde boeken
-
Oudolf Hummelo
De tuin en voormalige kwekerij van Piet en Anja Oudolf in het Gelderse Hummelo waren een begrip, en haast een bedevaartsoord, voor de vele internationale bewonderaars van de tuin- en landschapsarchitect. De combinatie van kwekerij en tuin vormde de basis van de ongeëvenaarde plantenkennis van Oudolf en van zijn vermogen tot experimenteren en vernieuwen. Kennis en ervaring die hij toepast in zijn wereldberoemde projecten, zoals de High Line in New York, en het ‘Oudolf Field’ bij de kunstgalerie van
Hauser & Wirth in Somerset.
Dit boek beschrijft de veranderende kijk op beplanting van tuinen en openbare ruimtes gedurende de afgelopen vijfendertig jaar, aan de hand van de tuin en voormalige kwekerij die Piet Oudolf samen met zijn vrouw Anja heeft aangelegd. Het geeft ook een goed beeld van Oudolfs weg naar wereldfaam. Deze nieuwe editie is uitgebreid met recente projecten in Engeland, Amerika, Duitsland en Nederland.Noel Kingsbury is journalist en tuinontwerper. Hij geeft regelmatig lezingen en workshops en breekt in zijn werk een lans voor een natuurlijke en duurzame benadering van tuinontwerpen en beplanten, Hij heeft meer dan vijfentwintig boeken op zijn naam staan, waaronder vijf samen met Piet Oudolf.
-
Kleur in je tuin
Wie droomt er niet van heel veel kleur in de tuin, en dat het liefst het hele jaar door? Maar hoe realiseer je die droom? De Tuindokter ® neemt je in dit boek bij de hand om de juiste beslissingen te nemen. Eerst doet hij je nadenken over kleur: wat is je lievelingskleur, hoe wil je die kleur verwerken in de tuin? En dan ga je concreet aan de slag: hoe maak je het plan voor een border? Wat is de ideale plantafstand en wat is het goede moment om te planten? Hoe vermijd je dat planten elkaar gaan verdringen? Welke plantenfamilies doen het goed samen als er weinig ruimte is? Hoe zaai je de mooiste bloemenweide? De Tuindokter ® biedt veertien combinaties aan van planten die verschillen in hoogte en bloeitijd, maar wel altijd bij elkaar horen qua voedselbehoefte en bodemkwaliteit. Het zijn echte inspiratie-kleurborden.
Stefaan Bingé, oftewel De Tuindokter ®, heeft een jarenlange expertise in tuinontwerpen. Als geen ander weet hij zijn praktische tips en kennis over te dragen.
-
Eetbare bomen en struiken
Lekkers uit de natuur
In het bos, in je eigen tuin of in het park – overal groeien bomen en struiken die je lokken met hun heerlijke vruchten. En ook met hun knoppen, bloemen, bladeren en zelfs hun boomsap kan je je menu verrijken.Zeker determineren
Meer dan 350 foto’s en kleurenillustraties tonen alle belangrijke kenmerken en helpen je de verschillende boom-en struiksoorten betrouwbaar te determineren.
Correct verzamelen
Waar mag ik verzamelen? Welke onderdelen zijn eetbaar? En hoe kom ik bij die zoete vruchten bovenin? De mand is snel gevuld dankzij enkele eenvoudige tips en trucs.
Bewerken en bereiden
Soep of salade, smoothie of likeur, drogen, karameliseren of inleggen- talrijke recepten laten zien hoe de lekkernijen uit de natuur kunnen worden verwerkt.