Feng Shui Modern
€ 21,90
Ga ik beter slapen als ik mijn bed op een andere plek zet? Ben ik succesvoller op mijn werk als ik mijn bureau verschuif? Verandert mijn leven echt als ik mijn woning verander? Werkt feng shui eigenlijk wel? Het antwoord op al deze vragen is ja.
In Feng Shui Modern leer je van CLiff Tan hoe je met behulp van feng shui elke kamer inricht en elke ruimte optimaal gebruikt, zodat je huis gaat aanvoelen als een gelukkige, gezonde oase. Aan de hand van het mystieke aspect van deze oude praktijk laat hij de logica erachter zien. Want daar gaat het bij feng shui om: begrijp je de logica eenmaal, dan werkt het elke keer. Geen enkele kamer is te moeilijk, geen enkel probleem is onoplosbaar voor feng shui.
Daarom passen de mensen het ook al duizenden jaren toe. Zodra je je prettig voelt in een ruimte, verandert je hele perspectief. Zo eenvoudig is het.
Cliff Tan combineert in zijn werk architectuur met feng shui. Op TikTok heeft hij meer dan een miljoen volgers en zijn video’s met uitleg over feng shui zijn miljoenen keren bekeken.
Dura Lee is Zuid-Koreaans kunstenares en illustrator.
Gerelateerde boeken
-
Gebak met groenten
In Gebak met groenten neemt Vegamuze (Eveline Versluys) je mee naar de wondere wereld van zoet gebak en desserts met groenten. Brownies met courgette? Koekjes met broccoli? Of wat dacht je van crème brûlée met pompoen? Niets is te gek voor Vegamuze! In dit unieke bakboek leer je hoe je het allerlekkerste vegan gebak op tafel kunt toveren, en dat allemaal met groenten in de hoofdrol. Aan de hand van 45 inspirerende recepten, een explosie aan persoonlijke anekdotes en baktips ontdek je hoe lekker zoet gebak met groenten kan zijn. Van klassieke desserts als Boules de Berlins en wortelcake, tot inventieve en knotsgekke toetjes zoals glühweincake met witloof en cheesecake met asperges.
-
-
Ambachtelijk ijs in zeven lessen
Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.
Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!
-
Zo zijn we niet meer getrouwd
Tot de jaren zestig bezegelde het huwelijk een hiërarchische verhouding. Door te trouwen kwam de man aan het hoofd van het gezin en werd de vrouw handelingsonbekwaam. Ze mocht niet zelf contracten sluiten, werken of een bankrekening beheren. Nog een effect: de huwelijkswetgeving criminaliseerde homoseksualiteit en maakte sommige kinderen wettig en andere ‘onwettig’. Dit boek beschrijft de opkomst en het verval van het hiërarchische huwelijk. Het eindigt met de komst van het recht om te scheiden, het homohuwelijk en het geregistreerde partnerschap.