Wandelen en fietsen vanaf de Turfroute in Zuidoost-Fryslân
€ 19,90
De turfvaarten in Zuidoost-Fryslân zijn eeuwenoud en vaak met de hand gegraven. De Turfroute verbindt al die vaarten met elkaar. De kanalen met haaks daarop sloten, bossen, elzensingels, heide, weiden en beekdalen geven het gebied een eigen charme. In twintig pakkende verhalen en routes slaan journaliste Janneke Donkerlo en schrijver van routegidsen Fokko Bosker bruggen tussen de vaart en het omliggende landschap. Zij nemen het water als vertrekpunt voor hun rondwandelingen en fietstochten door dit rijk geschakeerde landschap.
Eerder verschenen in de reeks FOKKO BOSKER | JANNEKE DONKERLO
Bonifatius Kloosterpad
ISBN 978 90 5615 561 2
Leesboek Bonifatius Kloosterpad – In het voetspoor van heiligen en pelgrims
ISBN 978 90 5615 565 0
Het Vallei en Eempad – Door de Gelderse Vallei naar de monding van de Eem
ISBN 978 90 5615 625 1
Hondsrugpad – Wandelen door de prehistorie, Esdorpen en grenzeloze natuur
ISBN 978 90 5615 750 0
Rondjes om de Randmeren – Fietstochten & Wandelingen tussen het oude en nieuwe land
978 90 5615 867 5
Klooster Claercamppad — Wandel- en fietsroutes door de Friese Waddendelta
978 90 5615 868 2
Verkrijgbaar in de boekhandel en
via www.noordboek.nl
Gerelateerde boeken
-
-
Het Vallei- en Eempad
Het landschap van de Gelderse Vallei en het Eemdal lijkt geschapen voor de langzame tred van de wandelaar: het levert een dwarsdoorsnede op van al het schoons dat Nederland de voetreiziger te bieden heeft. De beboste flanken van Veluwe en Utrechtse Heuvelrug met hun hoogten, de stroomdalen, de weiden, monumentale steden en dorpen, het coulisselandschap, moerassen, landgoederen en heide en zandverstuivingen. De Eem als gids en metgezel ontpopt zich als een stroom vol verhalen. Amersfoort, de Stad der Wonderen, fungeert als schakel tussen de glooiende heuvels en het vlakke polderland met zijn weidse vergezichten. Het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland en de stuwwallen delen een gezamenlijke ontstaansgeschiedenis. Het Vallei en Eempad knoopt al deze parels aan elkaar via 400 kilometer onverharde paden, landwegen en lanen.
Uit de Wandelknooppuntenreeks van Fokko Bosker
-
Een filosofie voor het onderweg-zijn
Twee Rotterdamse filosofiestudenten besluiten tot iets nutteloos: liften naar Hong Kong. Waarom ook niet? Om er te komen, moeten ze dwars door Siberië en dan rechtsaf de eindeloze Gobiwoestijn in. Op de kaart ziet het er eenvoudig uit. Maar als ze door dronken Russen worden ondervraagd over MH17, spookrijden over de niet-belijnde snelwegen, in een achterbak Mongolië binnenkomen, en door een argwanende politieagent uit Wuhan worden aangezien voor drugssmokkelaars, blijkt de praktijk weerbarstig. Onderweg naar het Oosten filosoferen de twee over vriendschap, Lada’s, vooruitgaan, onderweg zijn en hun uiteindelijke bestemming. Natuurlijk moeten ze wel eerst een lift krijgen.
Dirk-Jan Laan is langeafstandsloper, programmeur en promovendus in de filosofie. Dennis Prooi werkt in Hong Kong aan een proefschrift over Japanse filosofie.