Gids voor de Maan

Peter Barthel, Klaas van Berkel

 27,90

Binnenkort lopen er waarschijnlijk opnieuw mensen op de maan. Voor deze mens, maar ook voor de thuisblijvers, is deze rijk geïllustreerde maangids bedoeld.

Het boek bevat de laatste wetenschappelijke inzichten en beschrijft de maancultuur (die vooral op Aarde te vinden is). Zo lezen we over het ontstaan van de maan, over maangesteenten en de zoektocht naar maanleven, maar ook over de culturele betekenis van de maan in onder meer de religie, de psychologie, in sciencefiction en in films.

Een veelzijdige en rijk geïllustreerde gids voor maanreizigers en thuisblijvers

Peter Barthel is hoogleraar astrofysica aan het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Sterrenstelsels met actieve kernen vormen het hoofdthema van zijn onderzoek. Daarnaast heeft hij grote affiniteit met wetenschapscommunicatie en was hij vele jaren rector van de Scholierenacademie van de universiteit.

Klaas van Berkel is als Rudolf Agricola hoogleraar geschiedenis verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is werkzaam op het terrein van de wetenschaps- en cultuurgeschiedenis. Tot zijn recente publicaties behoort een driedelige geschiedenis van de Groningse universiteit van 1614 tot heden (2014-2022).

“Fraaie kennismaking met onze naaste buur in het heelal.” Govert Schilling, in De Volkskrant

“.. fijn dat-ie er is: een uiterst leesbare Gids voor de maan, boordevol diepgravende kennis en verrassende weetjes.” Arjan Reinders, Dagblad van het Noorden

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
ISBN:
9789464712346
Gewicht:
734 gram
Afmeting:
239x172x23 mm
Uitgiftedatum:
20-09-2024

Gerelateerde boeken

  • In de diepzee is geen licht (maar wel rijkdom)

    In de diepzee is geen licht (maar wel rijkdom)

    Over moed, mangaanknollen, pompeiiwormen en een bewoonbare wereld
    Pieter van Dooren
     27,50
  • Waar zijn ze dan?

    Waar zijn ze dan?

    De jacht op buitenaards leven
    Pieter van Dooren
     22,90
    E-book: € 17,99

    Waar zijn ze dan?

    Hoeveel planeten zijn vergelijkbaar met de onze? Hoe herken je die planeten? Welk soort leven is er dan? Wij zoeken naar buitenaards leven, maar zoekt dat ons ook? Hoe bang moeten we zijn, en moeten we wel bang zijn? Hoe groot zal de schok zijn als we tekenen van leven ontdekken? Pieter Van Dooren geeft antwoord op al deze vragen, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En de ultieme vraag ‘Waar zijn ze dan?, kan hij die ook beantwoorden? Voorlopig lijkt ons speurwerk in de ruimte niet ten einde.

    Pieter Van Dooren was jarenlang journalist wetenschappen van De Standaard.

     22,90
  • Diepzee

    Diepzee

    Een diepe duik in een van de meest mysterieuze plekken op aarde
    Jon Copley
     17,90
  • De paraplu-stelling

    De paraplu-stelling

    Verrassende inzichten uit de wis- en natuurkunde
    Mickaël Launay
     24,90

    De paraplu-stelling

    Wiskunde leert je anders naar de wereld te kijken

    Wist je dat 34 april als datum best nuttig is en dat sommige rivieren omhoog stromen? Dat de maan om zijn eigen as draait, het omslag van dit boek rood is en de Mount Everest niet altijd de hoogste berg is op Aarde? Als je zaken vanuit een ander perspectief bekijkt – vanuit de ruimte, vanuit een andere cultuur of vanuit een wiskundig model bijvoorbeeld – stuit je contra-intuïtieve inzichten die gewoon waar zijn.

    De Franse wiskundige en bestsellerauteur Mickaël Launay zet ons in dit boek op het spoor van meer contra-intuïtieve, maar toch juiste inzichten. Lees dit vrolijke boek en je ziet de wereld nooit meer op dezelfde manier!

    Een vrolijke reis door de wiskunde en natuurkunde die begint bij een stelling in een supermarkt en eindigt bij de nieuwste stellingen over zwarte gaten.

    ‘Wiskundeliefhebbers houden hier gegarandeerd van. Misschien kan de rest van de mensheid worden gered via het vagevuur.’

    – Le Monde

    ‘Fascinerende literatuur voor een breed publiek.’
    – NBD-Biblion

    ‘In zijn boek De paraplu-stelling laat Mickaël Launay je vol enthousiasme op een wiskundige manier naar de wereld kijken. (…) De auteur is enthousiast, vertelt anekdotes, spoort je aan om mee te denken en maakt leuke kwinkslagen. De tekst is bovendien verrijkt met fraaie afbeeldingen van Chloé Bouchaour. De paraplu-stelling is dus zeker een aanrader voor wie op een regenachtige dag eens door een wiskundige bril naar buiten wil kijken.’
    – New Scientist over de beste wetenschapsboeken van 2021

     24,90