Gids voor de Maan

Peter Barthel, Klaas van Berkel

 27,90

Binnenkort lopen er waarschijnlijk opnieuw mensen op de maan. Voor deze mens, maar ook voor de thuisblijvers, is deze rijk geïllustreerde maangids bedoeld.

Het boek bevat de laatste wetenschappelijke inzichten en beschrijft de maancultuur (die vooral op Aarde te vinden is). Zo lezen we over het ontstaan van de maan, over maangesteenten en de zoektocht naar maanleven, maar ook over de culturele betekenis van de maan in onder meer de religie, de psychologie, in sciencefiction en in films.

Een veelzijdige en rijk geïllustreerde gids voor maanreizigers en thuisblijvers

Peter Barthel is hoogleraar astrofysica aan het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Sterrenstelsels met actieve kernen vormen het hoofdthema van zijn onderzoek. Daarnaast heeft hij grote affiniteit met wetenschapscommunicatie en was hij vele jaren rector van de Scholierenacademie van de universiteit.

Klaas van Berkel is als Rudolf Agricola hoogleraar geschiedenis verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is werkzaam op het terrein van de wetenschaps- en cultuurgeschiedenis. Tot zijn recente publicaties behoort een driedelige geschiedenis van de Groningse universiteit van 1614 tot heden (2014-2022).

“Fraaie kennismaking met onze naaste buur in het heelal.” Govert Schilling, in De Volkskrant

“.. fijn dat-ie er is: een uiterst leesbare Gids voor de maan, boordevol diepgravende kennis en verrassende weetjes.” Arjan Reinders, Dagblad van het Noorden

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
224
Druk:
1
ISBN:
9789464712346
Gewicht:
734 gram
Afmeting:
239x172x23 mm
Uitgiftedatum:
20-09-2024

Gerelateerde boeken

  • Tijd

    Tijd

    Een reis door het grootste mysterie van ons heelal
    Colin Stuart
     16,90
  • Simon Stevin (1548-1620)

    Simon Stevin (1548-1620)

    Hij veranderde de wereld
    Dieter Viaene, Guido Vanden Berghe, Ludo Van Damme
     22,50

    Simon Stevin (1548-1620)

    Volgens Stevin is een natuurverschijnsel een wonder zolang het niet wordt doorgrond. Zodra men het natuurverschijnsel door theoretische beschouwingen of uitgevoerde of bedachte experimenten kan verklaren, is het geen wonder. Deze aanpak is de start voor een nieuwe manier om wetenschap te bedrijven. Stevin leefde in een eeuw van omwentelingen: de boekdrukkunst, de scheiding van de Nederlanden, de humanistische inzichten van Vesalius, Mercator, Dodoens … In die context ontpopte Stevin zich als een multidisciplinaire wetenschapper die bewust publiceerde in de volkstaal, het Nederduyts, om vooral de middenklasse van zijn tijd te bereiken. Hij boog zich over wiskundige problemen, maar dacht ook na over logica, legerorganisatie, omgangsvormen … Stevin publiceerde rentetabellen en verdedigde de theorie van Copernicus. Hij introduceerde in onze taal woorden zoals onder meer evenaar, omtrek, middellijn, scheikunde, evenwijdige
    lijnen …

     22,50
  • Atlas van de financiële wereld

    Atlas van de financiële wereld

    De mondiale geschiedenis van geld in kaart gebracht
    Dariusz Wojcik
     39,90
  • Waar zijn ze dan?

    Waar zijn ze dan?

    De jacht op buitenaards leven
    Pieter van Dooren
     22,90
    E-book: € 17,99

    Waar zijn ze dan?

    Hoeveel planeten zijn vergelijkbaar met de onze? Hoe herken je die planeten? Welk soort leven is er dan? Wij zoeken naar buitenaards leven, maar zoekt dat ons ook? Hoe bang moeten we zijn, en moeten we wel bang zijn? Hoe groot zal de schok zijn als we tekenen van leven ontdekken? Pieter Van Dooren geeft antwoord op al deze vragen, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. En de ultieme vraag ‘Waar zijn ze dan?, kan hij die ook beantwoorden? Voorlopig lijkt ons speurwerk in de ruimte niet ten einde.

    Pieter Van Dooren was jarenlang journalist wetenschappen van De Standaard.

     22,90