Gif in uw voeding

E-nummers en hun bijwerkingen

 22,90

Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – ziet u E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht.

Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of het vervangt de smaak of geur die verloren gaat tijdens het productieproces.

Drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en ‘s avonds op de bank nog een zakje zoute chips? De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.

Jan Dries opent uw ogen en houdt tegelijk een pleidooi voor echte natuurlijke voeding die een hele dag energie levert.

Jan Dries is auteur van gezondheidsboeken en heeft een rijke ervaring opgebouwd als voedingstherapeut en docent voedingsleer. Hij is auteur van o.a. Altijd moe en Genezen met voeding.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
176
Druk:
1
ISBN:
9789464711912
Uitgiftedatum:
20-06-2024
Gewicht:
306 gram
Afmeting:
230x151x17 mm
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50
  • Compendium van rituele planten in Europa

    Compendium van rituele planten in Europa

    Marcel De Cleene, Marie Claire Lejeune
     130,00
  • Altijd moe

    Altijd moe

    Het meest complete boek om vermoeidheid te overwinnen
    Jan Dries
     24,95
    E-book: € 17,99

    Altijd moe

    Dit boek helpt je energie te tanken!

    Langdurige en ernstige vermoeidheid ontstaat wanneer men systematisch het ontspanningsmechanisme onderdrukt, zodat vermoeidheid zich opstapelt. Dit gebeurt traag en onopgemerkt vanuit een ongezonde en stressvolle levenswijze. De energiehuishouding zakt in elkaar én er stapelen zich toxische stoffen op die niet of te traag het lichaam verlaten. Deze toxische stoffen liggen aan de basis van de vermoeidheid. Dit complexe proces doet vermoeidheid in ernst en duur toenemen, heeft zijn weerslag op het gedrag en tast heel de persoonlijkheid aan. Men zit gevangen in de spreekwoordelijke vicieuze cirkel.

    Jan Dries is duidelijk. Niet de vermoeidheid is het probleem, wel het gebrek aan lichamelijk herstel. Door onder andere eenvoudig en kortstondig te bewegen, de zogenoemde mini-bewegingen, het hoofd leeg te maken, je bioritme te respecteren, energierijke voeding te eten en vooral door energierovers als stress en negatieve emoties uit te schakelen overwin je vermoeidheid opvallend snel en ben je weer in staat om actief door het leven te gaan.

    Jan Dries is auteur van gezondheidsboeken, heeft een rijke ervaring opgebouwd als Relaxatietherapeut en Persoonlijkheidsanalist en is goed vertrouwd met deze problematiek.

     24,95
  • De verstandige kock

    De verstandige kock

    Marleen Willebrands, Alexandra van Dongen, Manon Henzen
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00