Gezond en fit met kruiden
€ 27,90
Hooikoorts in het voorjaar? Puistjes van de puber? Slapeloosheid door stress? Brandend maagzuur? Geobstipeerd? Voor tal van vervelende kwalen kunnen kruiden verlichting brengen. In Gezond en fit met kruiden komen de jarenlange ervaring en kruidenkennis van docent fytotherapie en natuurgeneeskunde Jan Dries samen. Het boek is een onmisbare raadgever in ieder gezin en een uitstekend werkinstrument voor iedere herborist, fytotherapeut of hulpverlener die openstaat voor de fascinerende wereld van de kruiden. Wetenschappelijk onderbouwd en resultaatgericht. 100 beschrijvingen van kruiden die courant in de kruidengeneeskunde worden gebruikt. Je leert over welk kruid geschikt is voor welke aandoening. 270 ziektebeelden: welke kwaal kan je met welk kruid aanpakken? 240 kruidenrecepten: naast een korte beschrijving van de ziekte krijg je verschillende varianten van kruidenrecepten met de vermelding in de juiste verhoudingen van de gebruikte kruiden.
Gerelateerde boeken
-
A Book About Bread
Brood is dagelijks en vertrouwd, maar dit boek is uitzonderlijk en verrassend. Het bevat recepten voor de lekkerste soorten Frans brood en brengt daarbij het broodbakken terug tot de basis, tot begrip, gevoel en intuïtie.
Een boek over brood was direct een groot succes en steeds vaker kwam de vraag om het boek ook in het Engels uit te brengen. A Book About Bread is net zo toegankelijk en pretentieloos als zijn Nederlandse tegenhanger.Issa Niemeijer-Brown is afkomstig uit een familie met Franse en Italiaanse banden en leerde al vroeg thuis te bakken. Na een studie sociologie startte hij samen met zijn broer de ambachtelijke Franse bakkerij Gebroeders Niemeijer. En met succes, want de bakkerij staat in binnen-en buitenland steeds weer in de lijstjes van beste bakkers.
-
-
-
Tomaat
‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.