Gif in uw voeding
€ 22,90
Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – ziet u E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht.
Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of het vervangt de smaak of geur die verloren gaat tijdens het productieproces.
Drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en ‘s avonds op de bank nog een zakje zoute chips? De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.
Jan Dries opent uw ogen en houdt tegelijk een pleidooi voor echte natuurlijke voeding die een hele dag energie levert.
Jan Dries is auteur van gezondheidsboeken en heeft een rijke ervaring opgebouwd als voedingstherapeut en docent voedingsleer. Hij is auteur van o.a. Altijd moe en Genezen met voeding.
Gerelateerde boeken
-
-
Het haperende brein
Over de ziekte dementie, over mensen met een haperend
brein, spreekt en publiceert men doorgaans in medische
en wetenschappelijke termen. Daarbij is er veel aandacht
voor de tragiek,
de angst en het verval. Een gemiste kans, want er is veel
meer dan zwaarte en pijn alleen.
Leontine Trijber laat zien dat met nieuwe vaardigheden,
positieve aandacht én een flinke dosis creativiteit het
leven met dementie voor alle betrokkenen aangenamer
kan zijn. Door telkens weer de juiste snaar te vinden én
te raken kan er gedurende vele jaren na de diagnose nog
heel veel wél.
Het boek staat vol met handige adviezen en eye-openers
waarmee mensen met een haperend brein en iedereen
om hen heen steun, levensgeluk, plezier en contact
kunnen blijven ervaren. -