Handboek patisserie

Alle regels van de kunst in de praktijk
Ferrandi

 69,90

• 235 RECEPTEN
• 1500 TECHNIEKEN EN HANDELINGEN
• STAP-VOOR-STAPINSTRUCTIES EN -FOTO’S
• RECEPTEN IN DRIE MOEILIJKHEIDSGRADEN
• SCHITTERENDE FOTOGRAFIE

Tarte tatin, macarons, chocoladetruffels, briochebrood, kattentongen, appelbeignets, cheesecake, meringues, petitfours, crème brûlée en heel veel meer. Een mooi stuk patisserie – van een luchtige croissant in de ochtend tot een frambozen-macaron of een gelaagde Opéra-taart – zorgt altijd voor de grande finale na een geslaagde maaltijd.

1500 TECHNIEKEN
Leer hoe je gebak, taarten, crèmes, desserts, koekjes, ijs en confituren maakt met behulp van de instructies die in dit
boek stap voor stap worden weergegeven. De ervaren chefs van de meester-banketbakkersopleiding Ferrandi uit Parijs
nemen je bij de hand.

235 KLASSIEKE RECEPTEN
Of je nu een fijnproever bent of slechts een liefhebber van lekker eten, met dit zeer complete Handboek patisserie kun je meteen aan de slag. De specialisten die dit boek samenstelden strooien gul met tips en tricks voor een perfect resultaat en leggen je ook uit waarom het soms fout gaat, en wat je daaraan kunt doen. Uniek aan dit boek is de variatie in moeilijkheidsgraad. Je kunt een makkelijke appeltaart bakken – het basisrecept – of je geeft je helemaal over aan de appeltaart zoals de top-patissier die creëert.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
656
Druk:
1
ISBN:
9789056159313
Gewicht:
4304 gram
Afmeting:
302x259x59 mm
Uitgiftedatum:
22-08-2022

Gerelateerde boeken

  • Friluftsliv

    Gids voor de natuur als tweede huis
    Benjamin Brinckmann, Eric Brinckmann
     22,90

    Friluftsliv

    Friluftsliv (letterlijk vrije-lucht-leven) is de Noorse manier om je thuis te voelen in de buitenruimte. Eric Brinckmann beschrijft met zijn zoon Benjamin op een luchtige, verhalende en praktische manier het leven in de open ruimte van het Noorse en Nederlandse landschap: buiten slapen, je oriënteren op de zon en de sterren, kamperen met zo min mogelijk spullen, of kanoën in een eindeloos landschap vermengt met praktische toepassingen van eetbare planten, bruikbare bomen en leesbare wolken en Sami-weetjes. Dit is een lees-, reis- en doe-boek dat begint in je eigen tuin of op je balkon: daar valt de buitenwereld al op een spannende manier te beleven. Je kunt daar blijven of er verder op uit trekken, allebei goed. De auteurs vergeten niet dit buitenleven in een historische en filosofische context van Arne Naess en Spinoza te plaatsen en daarmee extra diepgang te geven.

    Eric Brinckmann (1961) studeerde rechten en filosofie en is momenteel directeur van landgoed Het Lankheet in Overijssel en schrijver van filosofische wandelboeken.
    Benjamin Brinckmann (1992) studeerde milieukunde in Noorwegen en woont nu in Sandefjord (Noorwegen) waar hij onder andere docent Friluftliv is.
    Geïllustreerd met informatieve zwart/wit tekeningen.

     22,90
  • Alzheimer

    Hoe voorkomen of afremmen?
    Jan Dries
     24,95

    Alzheimer

    Zeven internationale onderzoekers zochten onafhankelijk van elkaar naar de oorzaken van Alzheimer. Zo legden ze verbanden tussen de sterke toename van dementie en milieuvervuiling, vonden ze links tussen het aftakelingsproces van de hersenen en voeding, beweging en doorbloeding. Maar ook fijnstof, chemicaliën, sproeimiddelen uit de landbouw, geïndustrialiseerd voedsel en het massaal gebruik van toegevoegde suikers en zoetstoffen in voedingsproducten en frisdranken werden als boosdoener aangewezen.
    Chronische stress, mentale en cognitieve overbelasting, een negatieve instelling, angst, eenzaamheid, depressie en andere psychische stoornissen vullen het lijstje met oorzaken aan.
    Het boek is hoopvol, maar schept geen valse hoop. Preventie is een haalbaar doel door risicofactoren zoveel mogelijk uit te schakelen. Ook in de eerste fase van de ziekte kan nog veel gedaan worden om de symptomen af te remmen zodat de patiënt nog zolang mogelijk zo goed mogelijk blijft functioneren.

     24,95
  • Van Brooklyn naar boerenland

    Wonen in het hart van Italië
    Marc van der Aart
     22,90

    Van Brooklyn naar boerenland

    Tiriamo avanti! We slepen ons voort!

    In een mozaïek van licht tegendraadse verhalen vertelt Marc van Aart over het mooie, het lelijke en het soms wonderlijke leven in Italië na zijn verhuizing van Brooklyn-New York naar Monte Castello di Vibio, een dorpje in Umbrië. Het contrast kan haast niet groter zijn: van de chaos van de grote stad naar het lome leven tussen de olijfbomen op het platteland. Om zo snel mogelijk in te burgeren leert Van der Aart de taal, doorloopt hij de eindeloze bureaucratische procedures, sluit vriendschappen met zijn buren en wordt lid van de lokale duivenvereniging. Hij schrijft over zijn ervaringen, observaties en overpeinzingen, van de jaarlijkse olijvenpluk en het gebruik van de percolator tot de afunctionele schoonheid van Italiaanse auto’s en de illegale prostitutie langs de weg. Of zoals de Umbriërs het zelf zo treffend zeggen: ‘Tiriamo avanti! We slepen ons voort!’

    Marc van der Aart (1964) richtte bedrijven op in Haarlem en New York, introduceerde de fietsen van Van Moof in de Verenigde Staten en presenteerde tal van culturele programma’s en podcasts. Sinds vijf jaar woont hij met zijn vrouw, twee katten, een hond en een paar kippen aan de rivier de Tiber. Samen runnen ze een Bed and Breakfast.

     22,90
  • Genezen met kruiden

    100 kruidenmonografieen, 270 ziektebeelden, 240 kruidenrecepten
    Jan Dries
     27,50

    Genezen met kruiden

    Hooikoorts in het voorjaar? Puistjes van de puber? Slapeloosheid door stress? Brandend maagzuur? Voor tal van vervelende aandoeningen kunnen kruiden verlichting brengen.

    In Genezen met kruiden komen de jarenlange ervaring en kruidenkennis van docent fytotherapie en natuurgeneeskunde Jan Dries samen. Een onmisbare raadgever in ieder gezin en een uitstekend werkinstrument voor iedere herborist, fytotherapeut of hulpverlener die open staat voor de fascinerende wereld van de kruiden. Wetenschappelijk onderbouwd en resultaatgericht.

    Het boek bestaat uit drie delen:
    • 100 beschrijvingen van kruiden die courant in de kruidengeneeskunde worden gebruikt. Je leert er alles over welk kruid geschikt is voor welke aandoening.
    • 270 ziektebeelden: welke kwaal kan je met welk kruid aanpakken?
    • 240 kruidenrecepten: naast een korte beschrijving van de ziekte krijg je verschillende varianten van kruidenrecepten met de vermelding van de gebruikte kruiden in de juiste verhoudingen.

    Jan Dries behoort tot de pioniers die in de jaren zeventig van de vorige eeuw opnieuw aandacht vroegen voor kruiden, gezonde voeding, vegetarisme, respect voor de natuur en het milieu, maar ook voor natuurgeneeskunde en fytotherapie. Hij studeerde natuurgeneeskunde aan de Heilpraktikerschule van dr. Hardt in Solingen (D) en was jarenlang werkzaam als hoofdtherapeut in het gezondheidscentrum Avicenna in Genk (B).

    Jan Dries stichtte in 1988 de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg, met scholen in Antwerpen, Gent, Leuven en Maastricht, en was er werkzaam als docent in de fytotherapie en natuurgeneeskunde. Dit kruidenboek is het resultaat van zijn jarenlange ervaring en zijn enorme kennis over kruiden en natuurgeneeskunde. Jan Dries verwierf als auteur van gezondheidsboeken internationale bekendheid, schreef ongeveer 150 boeken, studieboeken inbegrepen en schrijft om de twee weken een gezondheidsartikel voor zijn ruim 60.000 volgers.

     27,50