Handboek patisserie

Alle regels van de kunst in de praktijk
Ferrandi

 69,90

• 235 RECEPTEN
• 1500 TECHNIEKEN EN HANDELINGEN
• STAP-VOOR-STAPINSTRUCTIES EN -FOTO’S
• RECEPTEN IN DRIE MOEILIJKHEIDSGRADEN
• SCHITTERENDE FOTOGRAFIE

Tarte tatin, macarons, chocoladetruffels, briochebrood, kattentongen, appelbeignets, cheesecake, meringues, petitfours, crème brûlée en heel veel meer. Een mooi stuk patisserie – van een luchtige croissant in de ochtend tot een frambozen-macaron of een gelaagde Opéra-taart – zorgt altijd voor de grande finale na een geslaagde maaltijd.

1500 TECHNIEKEN
Leer hoe je gebak, taarten, crèmes, desserts, koekjes, ijs en confituren maakt met behulp van de instructies die in dit
boek stap voor stap worden weergegeven. De ervaren chefs van de meester-banketbakkersopleiding Ferrandi uit Parijs
nemen je bij de hand.

235 KLASSIEKE RECEPTEN
Of je nu een fijnproever bent of slechts een liefhebber van lekker eten, met dit zeer complete Handboek patisserie kun je meteen aan de slag. De specialisten die dit boek samenstelden strooien gul met tips en tricks voor een perfect resultaat en leggen je ook uit waarom het soms fout gaat, en wat je daaraan kunt doen. Uniek aan dit boek is de variatie in moeilijkheidsgraad. Je kunt een makkelijke appeltaart bakken – het basisrecept – of je geeft je helemaal over aan de appeltaart zoals de top-patissier die creëert.

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
656
Druk:
1
ISBN:
9789056159313
Gewicht:
4304 gram
Afmeting:
302x259x59 mm
Uitgiftedatum:
22-08-2022

Gerelateerde boeken

  • Eindelijk

    Caroline Kraft, Susann Brückner
     22,50
  • Genezen met kruiden

    100 kruidenmonografieen, 270 ziektebeelden, 240 kruidenrecepten
    Jan Dries
     27,50

    Genezen met kruiden

    Hooikoorts in het voorjaar? Puistjes van de puber? Slapeloosheid door stress? Brandend maagzuur? Voor tal van vervelende aandoeningen kunnen kruiden verlichting brengen.

    In Genezen met kruiden komen de jarenlange ervaring en kruidenkennis van docent fytotherapie en natuurgeneeskunde Jan Dries samen. Een onmisbare raadgever in ieder gezin en een uitstekend werkinstrument voor iedere herborist, fytotherapeut of hulpverlener die open staat voor de fascinerende wereld van de kruiden. Wetenschappelijk onderbouwd en resultaatgericht.

    Het boek bestaat uit drie delen:
    • 100 beschrijvingen van kruiden die courant in de kruidengeneeskunde worden gebruikt. Je leert er alles over welk kruid geschikt is voor welke aandoening.
    • 270 ziektebeelden: welke kwaal kan je met welk kruid aanpakken?
    • 240 kruidenrecepten: naast een korte beschrijving van de ziekte krijg je verschillende varianten van kruidenrecepten met de vermelding van de gebruikte kruiden in de juiste verhoudingen.

    Jan Dries behoort tot de pioniers die in de jaren zeventig van de vorige eeuw opnieuw aandacht vroegen voor kruiden, gezonde voeding, vegetarisme, respect voor de natuur en het milieu, maar ook voor natuurgeneeskunde en fytotherapie. Hij studeerde natuurgeneeskunde aan de Heilpraktikerschule van dr. Hardt in Solingen (D) en was jarenlang werkzaam als hoofdtherapeut in het gezondheidscentrum Avicenna in Genk (B).

    Jan Dries stichtte in 1988 de Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg, met scholen in Antwerpen, Gent, Leuven en Maastricht, en was er werkzaam als docent in de fytotherapie en natuurgeneeskunde. Dit kruidenboek is het resultaat van zijn jarenlange ervaring en zijn enorme kennis over kruiden en natuurgeneeskunde. Jan Dries verwierf als auteur van gezondheidsboeken internationale bekendheid, schreef ongeveer 150 boeken, studieboeken inbegrepen en schrijft om de twee weken een gezondheidsartikel voor zijn ruim 60.000 volgers.

     27,50