Planten en kruiden voor de geest
€ 24,95
EEN ABSOLUTE AANRADER VOOR IEDEREEN DIE PLANTEN EN KRUIDEN WIL GEBRUIKEN VOOR MENTAAL WELZIJN.
Planten en kruiden voor de geest brengt een schat aan informatie samen over planten die ons kunnen helpen
bij het inslapen, om pijn te verlichten, het geheugen te verbeteren en rust te vinden in het hoofd. Dit allemaal zonder de vervelende bijwerkingen van de conventionele medicijnen. Vaak groeien deze planten gewoon in onze
tuinen, sommige zijn uitheems maar wel makkelijk te vinden op de schappen van de natuurvoedingswinkel. Elk hoofdstuk bevat een beschrijving van de plant en zijn habitat, een overzicht van de geschiedenis en de folklore, de resultaten van modern wetenschappelijk onderzoek, de belangrijkste ingrediënten (chemische stoffen) die voor het effect zorgen, hoe u de plant moet gebruiken en eventuele veiligheidsvoorschriften. Met een aantal leuke recepten en praktische doe-tips om de planten en kruiden ook effectief in het dagelijks leven te integreren.
Nicolette Perry en Elaine Perry zijn verbonden aan de Dilston Physic Garden, waar planten worden onderzocht en gekweekt om geheugenverlies en dementie tegen te gaan.
Gerelateerde boeken
-
Gif in uw voeding
Op de ingrediëntenlijst van zowat alle fabrieksvoeding – van koekjes tot afbakbroodjes, van pudding tot gepelde garnaaltjes – zie je E-nummers staan. Niet minder dan 385 verschillende E-nummers komen in onze voeding terecht. De consument is zich niet bewust van de betekenis van die E-nummers, noch van de gevaarlijke bijwerkingen. Maar wat zijn E-nummers, en waarom worden ze gebruikt? De ‘E’ verwijst naar Europa, en de nummers, een getal van drie of vier cijfers, staan voor een additief. Dat is bijna altijd een chemische stof die wordt toegevoegd, zodat het product langer houdbaar is, niet verkleurt, of de smaak of geur vervangt die het verliest tijdens het productieproces. En dan eten we drie koekjes bij de gearomatiseerde thee, een diepvriespizza als avondeten en onderuitgezakt op de bank een zakje zoute chips … De hoeveelheid E-nummers die een doorsnee consument per jaar binnenkrijgt, is aanzienlijk. Deze chemische stoffen werken op elkaar in en belasten onze organen.
-