Het Grote Zen Doe Boek

Van aandacht tot Zen. Alles over leven in balans

 35,00

Hoe blijf je een opgewekt, zorgeloos persoon in een steeds veranderende, hectische wereld? Hoe krijg je antwoord op vragen die je werkelijk bezighouden en leer je de beste keuzes te maken? En vooral: hoe schud je de dagelijkse stress en ballast van je af en zorg je dat jouw gedachten in het hier en nu blijven? Kortom: hoe word jij je eigen rots in de branding?

Aan de hand van persoonlijke ervaringen beschrijven de auteurs hun zoektocht naar evenwicht en rust. Dit doen ze op een originele manier, herkenbaar en met enige zelfspot. De thema’s geven je het gereedschap in handen om jouw individuele proces gestalte te geven. Op elk verhaal volgt verdiepende tekst en enkele oefeningen. 

HET GROTE ZEN DOE BOEK is prachtig vormgegeven en bevat schitterende beeldspreads die aan zetten tot onderzoek en reflectie. Daarnaast vind je inspirerende uitspraken, gedichten en Koans (gedachten­oefeningen) en boeiende interviews met aansprekende personen uit de zenwereld, waaronder een hedendaagse Samoerai, een succesvolle dj en een transgender zenboeddhist. 

Een boek om te lezen, te doen en voor langere tijd met je mee te dragen.

Of je nu op zoek bent naar een eerste kennismaking met zen of al een doorgewinterde beoefenaar bent, Het Grote Zen Doe Boek biedt waardevolle inzichten en inspiratie voor iedereen die op zoek is naar een diepere betekenis in het alledaagse. Laat je inspireren op een pad van bewustwording, aandacht en een leven-lang-leren.

Rients Ritskes is zenmeester en oprichter van Zen.nl Nederland

Arno van Haren is lichaamsgericht psychotherapeut, transformationeel coach en massagetherapeut. Arno is actief beoefenaar van zen meditatie. Hij is energetisch masseur bij yogaretraites en mentor van (jong)-volwassenen. Arnovanharen.com

Suzan van Lieshout is beeldend kunstenaar. In haar kunst is de leer van wabi-sabi, de vormgeving van zen, altijd als leidraad op de achtergrond aanwezig. Het werken aan dit zenboek was voor haar een ‘reis naar binnen’. Momenteel verbindt ze haar autonome werk aan dit thema. VLVI.nl

Verschijningsvorm:
Hardcover
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Sterck & De Vreese
Aantal pagina's:
240
Druk:
1
ISBN:
9789464711585
Gewicht:
886 gram
Afmeting:
225x224x25 mm
Uitgiftedatum:
12-01-2024
Bekijk meer informatie over de auteur(s) van deze titel:

Gerelateerde boeken

  • Als je huisdier overlijdt

    Als je huisdier overlijdt

    Steun en troost wanneer je huisdier overlijdt en jij rouwt
    Millie Jacobs
     22,90
  • Ontwerp je eigen ecologische siertuin

    Ontwerp je eigen ecologische siertuin

    Klimaatrobuust–droogteresistent-biodivers
    Herman Dierickx
     39,90
  • De verstandige kock

    De verstandige kock

    Marleen Willebrands, Alexandra van Dongen, Manon Henzen
     35,00

    De verstandige kock

    De verstandige kock, of sorghvuldige huyshoudster was een kleine honderd jaar lang dé culinaire bestseller van Nederlandse bodem. Het is het enige gedrukte Nederlandstalige kookboek uit de zeventiende eeuw in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. De Amsterdamse druk uit 1669 werd als sluitstuk opgenomen in het driedelige Het Vermakelijck landtleven, een handleiding voor buitenplaatsbezitters om zelfvoorzienend te zijn. Een kookboek om lekker te koken met wat de grond schaft.

    MARLEEN WILLEBRANDS, ALEXANDRA VAN DONGEN EN MANON HENZEN
    De verstandige kok Lekker koken met wat de grond schaft Marleen Willebrands, neerlandica en culinair-historisch deskundige, hertaalde 194 recepten in modern-Nederlands en geeft uitgebreide achtergrondinformatie bij dit bijzondere kookboek. Alexandra van Dongen, kunsthistorica en conservator van Museum Boijmans Van Beuningen, beschrijft het keuken- en tafelgerei dat voorkomt in De verstandige kok aan de hand van eigentijdse schilderijen en voorwerpen, en koppelt dit aan de recepten. Manon Henzen, culinair historica en eigenaar van historisch kookatelier eet!verleden, bewerkte twintig tongstrelende recepten voor de moderne keuken. Zo kan iedereen de smaak van de zeventiende eeuw ontdekken.

     35,00
  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50