Het juiste gras voor elke tuin
€ 22,50
Het juiste gras voor elke tuin
De beste tips van de Tuindokter®
Erger je je aan kale plekken of mos in het gazon? Zorgen engerlingen, de larven van onder andere de meikever, voor een ware ravage? Of verlies je keer op keer de strijd tegen mollen en hun vervelende molshopen? Heb je geen idee hoe je moet mulchen of verticuteren en waartoe het dient? En weet je niet wat het ideale moment is om je gazon in te zaaien? Of zijn grasmatten een betere optie?
Op al deze en andere vragen weet Stefaan Bingé aka de Tuindokter® raad. Helder en toegankelijk wijst hij je de weg en toont hij welk gras thuishoort in welke tuin. Ook siergrassen passeren de revue. Welke zijn én mooi én onderhoudsvriendelijk? Wat zijn de mooiste bodembedekkende grassen en welke fleuren je tuin op in de herfst? Kunnen grassen ook in een kleine tuin of op het balkon? Welke kunnen goed tegen droogte en welke hebben liever natte voeten?
Laat je inspireren door de prachtige foto’s van Koen Deprez en ga meteen aan de slag met de talrijke praktische lijstjes en professionele tips van de Tuindokter®.
Gerelateerde boeken
-
Landschapsbiografie van de Drentsche Aa
Op 2 juli 2015 verschijnt een bijzonder boek dat laat zien hoe het stroomdal van de Drentsche Aa door de tijd heen veranderde in het prachtige esdorpenlandschap van nu. Tijdens het congres ‘Het Experiment van de Drentsche Aa’ wordt het boek feestelijk gepresenteerd. Het boek is daarna tijdens het festival verkrijgbaar op de Brink in Zeegse!
Het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa behoort tot de meest geliefde en waardevolle landschappen. Geen enkel gebied in Noordwest-Europa kent zoveel natuurlijke beken met bijbehorende biodiversiteit als deze streek. Aardkundige sporen uit maar liefst drie verschillende ijstijden liggen hier letterlijk aan onze voeten. Ook in archeologisch opzicht behoort het gebied tot de top van Nederland. Dit uitzonderlijk gaaf bewaard gebleven esdorpenlandschap met zijn fraaie brinkdorpen, zijn oude essen, groenlanden en heidevelden kreeg in 2003 als eerste in Nederland het predikaat Nationaal Landschap.
Deze Landschapsbiografie van de Drentsche Aa beschrijft de lange levensloop van dit bijzondere landschap: van de eerste geologische processen enkele miljoenen jaren geleden, via de prehistorie en historische tijd tot aan het moderne landschap van vandaag. Een team van dertig deskundigen ontsluit in dit boek vijftig jaar wetenschappelijk onderzoek. De biografie is rijk geïllustreerd met landschapsfoto’s,kaarten en landschapsreconstructies die de verschillende levensfasen van de Drentsche Aa weerspiegelen.
Een rijk gevarieerde biografie als ode aan een uniek landschap.
Ineke Noordhoff schreef een aantal columns over de landschapsbiografie van de Drentsche Aa.
Klink op de link om haar verhalen te lezen.
Altijd anders 1 -
-
Sweltsjes fan Gaast
Theunis Piersma is heechlearaar Trekfûgelekology yn Grins en is in ynternasjonale autoriteit op dat gebied. Op syn fakgebied hat Piersma in ôfgryslik soad skreaun. Yn syn frije tiid docht er yn syn wenplak Gaast ûndersyk nei sweltsjes. Syn buorfrou frege him ‘Wêr bliuwe ús sweltsjes winterdeis, Theunis’. Dy fraach wie oanlieding foar in syktocht nei sweltsjes, nei hoe’t se libje en wêr’t se bliuwe.. Piersma ferstiet de keunst om syn wittenskiplik ynsjoch oer de bringen oan in breed publyk sûnder de kwaliteit te koart te dwaan. Dit is syn earste boek yn syn memmetaal. In oade oan sweltsjes en oan Fryslân.