Hoe doe ik onderzoek

En schrijf ik een scriptie?
Amanda Balke

 19,90

Let op! Verwacht rond 15-01-2026

Het schrijven van een scriptie is vaak een worsteling. Want hoe kies je een geschikt onderwerp, en hoe weet je welke methodologie daar bij past? Hoe bepaal je het theoretisch kader? Welke bronvermelding gebruik je? En hoe bepaal je welke informatie je opneemt in de conclusie?

Dit boek loodst je stap voor stap door het hele onderzoeks- en schrijfproces. Je leert daarbij ook hoe je de discussie vormgeeft, en welke informatie in bijlagen mag worden opgenomen. Deze basisgids is geschikt voor alle studenten van alle niveaus en richtingen. Naast algemene richtlijnen biedt het boek specifieke informatie voor verschillende soorten opleidingen.

Amanda Balke werkt fulltime als extern scriptiebegeleider bij meerdere bureaus. Ze studeerde Algemene Cultuurwetenschappen en Geschiedenis.

Verschijningsvorm:
Paperback
Taal:
Nederlands
Uitgeverij:
Uitgeverij Noordboek
Aantal pagina's:
144
Druk:
1
Datum verwacht:
15-01-2026
ISBN:
9789464713831

Gerelateerde boeken

  • Zo zijn we niet meer getrouwd

    Zo zijn we niet meer getrouwd

    Hoe het moderne huwelijk veranderde
    Pol van de Wiel
     24,90

    Zo zijn we niet meer getrouwd

    Tot de jaren zestig bezegelde het huwelijk een hiërarchische verhouding. Door te trouwen kwam de man aan het hoofd van het gezin en werd de vrouw handelingsonbekwaam. Ze mocht niet zelf contracten sluiten, werken of een bankrekening beheren. Nog een effect: de huwelijkswetgeving criminaliseerde homoseksualiteit en maakte sommige kinderen wettig en andere ‘onwettig’. Dit boek beschrijft de opkomst en het verval van het hiërarchische huwelijk. Het eindigt met de komst van het recht om te scheiden, het homohuwelijk en het geregistreerde partnerschap.

     24,90
  • De Pelgrimsdroom

    De Pelgrimsdroom

    Op weg naar Santiago de Compostela
    Thijs de Wolf
     22,90
  • Kruiden voor de vrouw

    Van zwangerschap tot menopauze
    Helga Ell-Beiser
     39,90
  • Tomaat

    Tomaat

    Zelfgekweekt smaakt beter
    Angelo Dorny
     27,50

    Tomaat

    ‘Tomaat. Zelfgekweekt smaakt beter’ brengt een ode aan de zuiderse vrucht die al jaren een vaste plaats heeft in onze eetcultuur. Tomaten zijn onmisbare ingrediënten in pastaschotels, tapenades of pizza’s. Maar heb je ooit een zelfgekweekte tomaat geproefd, zongerijpt op een warm balkon, in een kas of in volle grond? Wat een smaakexplosie, wat een sensatie! Als er al een vrucht is die zoveel beter smaakt als je deze zelf kan telen, dan is het wel de tomaat.
    Maar hoe begin je eraan? Van het zaaien in het voorjaar, via het uitplanten tot de oogst in de zomer: Angelo geeft alle tips en tricks mee die hij als doorgewinterde moestuinier verzamelde. Hij selecteerde vijftig oude en nieuwe variëteiten met bijzonder veel smaak. Dertig heerlijke gerechten, makkelijk te bereiden en bijzonder origineel, vormen het sluitstuk van dit boek: de tuin op tafel in de praktijk.

    Angelo Dorny is tuinspecialist en groenjournalist. Hij enthousiasmeert duizenden mensen via zijn boeken en sociale media. Hij teelt al ruim twintig jaar tomaten.

     27,50