Hoe om te gaan met angst
€ 19,90
Tegelijkertijd empathisch en onderhoudend, Hoe om te gaan met angst biedt 40 manieren om je leven terug te krijgen. Ze komen voort uit de persoonlijke ervaring van de auteur met het omgaan met zijn eigen angst en zijn jarenlange ervaring als hulpverlener bij het helpen van mensen met hun geestelijke gezondheid.
Hoewel steeds meer mensen openlijk praten over hun geestelijke gezondheid, is ‘angst’ nog steeds taboe. We worden niet geacht angstig te zijn. Integendeel, we worden geacht veerkrachtig te zijn en in staat om ‘door te gaan met ons leven’. Er wordt van ons verwacht dat we uitblinken terwijl we jongleren met een hectisch, onder druk staand schema thuis en op het werk, ondanks dat de grenzen tussen die twee vager zijn dan ooit.
Dit boek ontkracht dat taboe. Het is van nut voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met een algemene angststoornis, met traumagerelateerde angst en met dagelijkse angsten.
James Withey is opgeleid als counselor en heeft vijftien jaar gewerkt in de verslavings- en daklozenzorg en in de geestelijke gezondheidszorg. Hij leeft met depressie en angst en schrijft en spreekt over geestelijke gezondheid.
Gerelateerde boeken
-
50 knopen die je moet kennen
Leer knopen leggen voor zeilsport, klimmen, kamperen en veel meer€ 15,00 -
Ambachtelijk ijs in zeven lessen
Een ijsje, zelfgemaakt, heerlijk van smaak en goed van consistentie. Met een mooie afsmeltkarakteristiek: niet te lang, niet te kort, waardoor aroma’s zich in de mond volledig kunnen ontwikkelen. Wie wil dat nu niet? Recepten voor ijsjes die je op internet of in kookboeken vindt, voldoen zelden aan deze criteria. En dat is ook wel logisch, want er schuilt heel wat technologie achter goed ambachtelijk ijs. Je ontkomt er niet aan om wat te rekenen. Moeilijk? Nee, het rekenwerk kunnen we overlaten aan spreadsheets: je hoeft alleen maar de gewenste waardes in te vullen en er rolt zo een recept uit je rekenmodel.
Ambachtelijk ijs in zeven lessen is een lees- en leerboek ingedeeld in drie categorieën: de kunst van het ijs bereiden, de technologie daarachter, en nog een categorie met anekdotes en luchtige verhaaltjes. Van sorbets tot lekker zuivelijs en van eenvoudige tot complexe ijscreaties. Als je daar bent aanbeland en alle ijsjes, of in ieder geval meeste, zelf hebt gemaakt, kun je je een volleerd ijsmaker noemen. En je gasten zullen versteld staan!
-
De natuur op je huid
In De natuur op je huid laat Marion Naudts zien waarom natuurlijke cosmetica een goede keuze is én hoe je zelf verzorgende producten kunt maken. Stap-voor-stap leer je de basisprincipes: hoe maak je een crème, balsem, gel of schuimende shampoo? Welke producten kies je voor jouw huidtype en hoe bewaar je jouw zelfgemaakte cosmetica?
Aan de hand van meer dan 50 recepten en evenveel interessante weetjes kan je eindeloos gaan variëren: een kleimasker of shampoobar, een romige bodycrème of een spray tegen haarroos, een anti-littekenzalf of solide scheerschuim. Van top tot teen, voor elk stukje huid, voor man, vrouw en kind.
Marion is orthopedagoog en herborist. Onder de naam ‘Marion Maakt’ geeft zij workshops waarin ze enthousiast vertelt hoe je natuurlijke verzorgingsproducten kan maken.